De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

De 7 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 45 – 2014

Wouter Nijsen
9 november 2014, 15:30
3 min leestijd
De 7 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 45 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone en iPad apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

Microsoft SwiftKey AI Keyboard

SwiftKey

Gratis via App Store

SwiftKey, een populaire toetsenbord-app die een alternatieve manier van typen biedt, is sinds deze week ook met de Nederlandse taal te gebruiken. Met SwiftKey kun je normaal tikken of swipen om individuele letters te verbinden. Dit vereist in het begin enige oefening, maar voelt al snel natuurlijk aan. De app pikt je taalgebruik op en stelt woordsuggesties voor, zodat je supersnel een volledig zin uittypt. Het is overigens ook mogelijk om op de traditionele manier te tikken, al kun je hiervoor beter het standaard toetsenbord gebruiken.

Movember Mobile

Movember

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Tijdens Movember kunnen mannen zich laten sponsoren om een maand lang hun snor te laten staan. Met deze actie wordt geld opgehaald voor de strijd tegen prostaatkanker. Met de app Movember Mobile kun je de voortgang van jouw Movember bijhouden. Je kunt mensen om donaties vragen via social media, de donaties bijhouden en geld overmaken naar anderen. Elke dag kun je een foto uploaden om de voortgang van het kweken van je snor te tonen aan volgers. Daarnaast voorziet Movember Mobile van gezondheid-tips.

Overcast

Overcast Radio, LLC

Gratis via App Store

Overcast is een populaire podcast-app en ontwikkeld door Marco Arment, die eerder Instapaper maakte. Voor beginners is Overcast aan te raden omdat het gratis is. Je kan wel betalen voor extra functies zoals het downloaden van podcasts over het mobiele netwerk, ongelimiteerde afspeellijsten en meer, maar dat heb je niet per se nodig. Ook ziet Overcast er prachtig uit, werkt hij als een trein en is simpel in gebruik. Een leuke toevoeging is de curatorfunctie. Zo kunnen mensen die je volgt op Twitter podcasts aanraden.


De meesten zullen Swype al wel kennen, want de toetsenbord-app is al jaren erg populair op Android. De app is net als SwiftKey voorzien van een update waardoor hij nu de Nederlandse taal ondersteunt. Typen met Swype doe je door te swipen over de afzonderlijke letters van een woord. Je zult merken dat dit na enige oefening een stuk sneller is dan wanneer je op traditionele manier tikt. Swype bekijkt verder je schrijfstijl en geeft op basis daarvan woordsuggesties, zodat je supersnel zinnen kunt vormen. De app is overigens de App van de Week, dus je kunt ‘m tot volgende week donderdag gratis downloaden.

ProCam 8

Tinkerworks Apps

€ 9,99 via App Store

ProCam 2 is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de standaard Camera-app en dat komt vooral door het feit dat hij tjokvol met opties zit. Er zijn veel verschillende modi beschikbaar, waardoor de mogelijkheden om je foto’s te bewerken eindeloos zijn. ProCam 2 is sinds kort geoptimaliseerd voor de grotere schermen van de nieuwe iPhones en heeft gelijktijdig een aantal exclusieve features gekregen. Op het moment van schrijven is ProCam overigens tijdelijk in prijs verlaagd, dus wees er snel bij.

Google Drive - online bestands

Google LLC

Gratis via App Store

Google Drive is volledig bijgewerkt voor iOS 8, waardoor de app een stuk beter samenwerkt met andere applicaties. Het is bijvoorbeeld mogelijk om bestanden te openen of op te slaan in Drive, zonder dat je hiervoor de aparte app hoeft te starten. Ook is de iOS-versie van de populaire clouddienst nu te beveiligen met TouchID, de vingerafdrukscanner die op nieuwere iPhones en iPads is te vinden. Tot slot zijn video’s vanuit Google Drive op te slaan op je toestel, zodat je ze ook zonder internetverbinding kunt bekijken.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

Na de flinke commotie rondom de blauwe vinkjes mag WhatsApp natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Waar je voorheen twee vinkjes zag zodra een bericht was ontvangen, kleuren deze nu blauw zodra de ontvanger ‘m ook echt gelezen heeft. Ook kun je, door het bericht kort in te drukken, precies aflezen wanneer een berichtje is gelezen. Dit werkt met zowel één-op-één als groepsgesprekken, zodat je precies ziet wie je negeert.

Check de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu