De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

De 7 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 44 – 2014

Wouter Nijsen
2 november 2014, 16:00
3 min leestijd
De 7 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 44 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone en iPad apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.


Looksery is als een lachspiegel. Je richt de iPhone-camera op de voorkant naar jezelf en vervolgens zie je jouw hoofd, maar getweakt. Wil je een bredere kin of juist een slanker gezicht, dan past de app je hoofd in real-time aan. Looksery maakt een 3d-scan van je gezicht en registreert live de bewegingen die je maakt. Deze worden in vervolgens vertaalt naar hetgeen er op je iPhone getoond wordt. Dat geeft (mits het werkt) erg gave en grappige effecten. Ook leuk: met de Monster-functie jaag je jouw vrienden de stuipen op het lijf.


Secret is een app waarmee je jouw diepste geheimen anoniem met de wereld kan delen, wat je doet in een paar woorden en een achtergrondplaatje. Jouw contacten kunnen de geheimen zien, maar weten niet dat jij het bent. Mensen kunnen jouw geheim als favoriet markeren, waardoor meer gebruikers hem kunnen lezen. Ook is anoniem te reageren waarna soms een gesprek ontstaat tussen mensen die niet van elkaar weten wie ze zijn.

Flipboard: The Social Magazine

Flipboard Inc.

Gratis via App Store

De Flipboard-app is al jaren een erg populaire applicatie in de App Store. Met Flipboard kun je persoonlijk nieuws met een aantrekkelijke presentatie naar je iPhone of iPad brengen. De app is eerder deze week voorzien van een grote update die onder andere een nieuw design introduceert. Ook is Flipboard nu een stuk persoonlijker doordat er meer onderwerpen dan voorheen te kiezen zijn. Tot slot wordt de Daily Edition geïntroduceerd, waarmee je per dag het belangrijkste nieuws kan lezen.

KPN Goal Alert

KPN B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Met KPN Goal Alert op je iPhone krijg je telkens een pushbericht als jouw favoriete Eredivisie-elftal een goal heeft gemaakt. Vervolgens kun je de app openen om het doelpunt te bekijken. Voorwaarde is wel dat je klant van KPN bent; gebruik je op je smartphone of tablet geen of een andere simkaart, dan kun je helaas geen goals bekijken. Ook is het mogelijk om de goals van maximaal twee teams te zien en alleen binnen één speelronde. Open je na de nacht van zondag (23.59 uur) de app, dan zijn de goals verdwenen.

Run Sackboy! Run!

PlayStation Mobile Inc.

Gratis via App Store

Ook is sinds deze week Run Sackboy! Run! in de App Store te downloaden, een mobiele game uit de populaire LittleBigPlanet-serie op de PlayStation 3 en 4. Zoals de naam al doet vermoeden speel je als Sackboy, het kenmerkende hoofdpersonage van de serie. In de endless-runner is het de bedoeling om zo ver mogelijk in de wereld te geraken zonder gepakt te worden door het enorme wezen dat je achtervolgt. Dit alles wordt gepresenteerd in de kenmerkende stijl die we kennen van de LittleBigPlanet-serie.

Playdead's LIMBO

Playdead

€ 4,99 via App Store

Limbo is zonder twijfel een van de mooiste iOS-games ooit en dit gecombineerd met de uitdagende puzzels maakt hem echt een pareltje. De game is volledig zwartwit, wat voor continue spanning en een drukkende sfeer zorgt. Limbo duurt niet bijzonder lang, maar is daarom niet minder leuk om te spelen. Ontwikkelaar Playdead heeft in het kader van Halloween de prijs verlaagd, waardoor je Limbo nu voor slechts 1,79 euro kan downloaden. Wees er dus snel bij!


Zoals de naam al doet vermoeden speel je in dit spelletje als PAC-MAN, één van de boegbeelden van gaming in het algemeen. In PAC-MAN Friends is de traditionele gameplay van het oorspronkelijke spelletje te vinden, maar deze is wel voorzien van een nieuwe lik verf. Het is de bedoeling met het happende poppetje alle bolletjes te verzamelen, om zo de deur aan het einde van het level te openen. Uiteraard is dit in het begin gemakkelijk, maar wordt dit almaar moeilijker, met name door de bekende spookjes die als vijanden fungeren. PAC-MAN Friends is overigens App van de Week en dat betekent dat je hem tot aankomende donderdag gratis in huis haalt.

Check de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu