De 7 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 43 – 2014

Wouter Nijsen
26 oktober 2014, 16:00
3 min leestijd
De 7 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 43 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone en iPad apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

Vidgets

Less Code Ltd

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Vidgets is een app die draait om widgets. De app heeft geen functionaliteit, behalve het presenteren van bruikbare data van je iPhone in het berichtencentrum. In vijf categorieën kun je kiezen uit een totaal van 18 widgets. Deze kun je vervolgens altijd bekijken als je het iPhone scherm van boven naar beneden veegt en op die manier het berichtencentrum opent.

IMDb

IMDb

Gratis via App Store

De populaire IMDb-app is al jaren dé app voor filmfanaten en heeft deze week een update gekregen, waardoor de app meer film- en serie informatie toont. Ook zijn er nog andere features toegevoegd. Zo zijn nu de technische details zoals de speelduur, kleur en aspect-ratio van een film te bekijken. Ook krijg je door de ‘box-office’-informatie inzicht in het budget en opbrengt van de desbetreffende film of serie.

Photomath

Photomath, Inc.

Gratis via App Store

Moet je een breuk oplossen of kom je niet uit een lange som met plusjes en minnetjes? Dan is PhotoMath letterlijk de oplossing. Wanneer je de camera van je iPhone op een som te richt, zie je dat de oplossing direct op het scherm verschijnt. Photomath werkt met optellen, aftrekken, delen, worteltrekken en breuken, maar voegt in de toekomst nog meer functies toe. Als er te veel ruis rond de som (zoals tekst) is, dan kun je handmatig het vakje op het scherm kleiner maken.


Retry is qua opzet vergelijkbaar met Flappy Bird maar in tegenstelling tot die verslavende en ietwat frustrerende game bestuur je in Retry een klein vliegtuigje. Ook is de game niet eindeloos speelbaar, maar juist onderverdeeld in levels. De levels in Retry zijn opgezet als steeds moeilijker wordende parkoersen met (bewegende) obstakels die je moet ontwijken. Onderweg verzamel je muntjes en hoe verder je komt, des te hoger de uiteindelijke score.

Inbox van Gmail

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Google heeft een nieuwe e-mail-app voor Gmail geïntroduceerd. Met de app probeert het bedrijf e-mail opnieuw uit te vinden. De Inbox-app haalt de belangrijkste informatie uit inkomende berichten, zoals informatie over je reis of evenementen. Inbox werkt met simpele veelbewegingen, die we al kennen van de populaire app Mailbox. Ook maakt Inbox het mogelijk om je eigen prioriteiten aan te geven. Zo kun je zelf herinneringen toevoegen, waarbij mails bovenaan in je inbox blijven staan.

Pinnacle Studio Pro

Corel Inc.

€ 12,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Pinnacle Studio is een vrij dure app, maar is wel een stuk uitgebreider dan simpele video-applicaties als iMovie en Movie Pro. Pinnacle is een gevestigde naam als het gaat om videobewerking en pakt ook op iOS groots uit. Zo kun je beelden over elkaar monteren en verschillende audiosporen onder je video zetten. Natuurlijk is het ook mogelijk om titelkaarten en andere teksten toe te voegen en kun je andere media importeren. Voor sommige effecten zijn in-app aankopen vereist.


Agents of Storm is een nieuwe game van Remedy Games en doet qua opzet lichtelijk denken aan het populaire Clash of Clans, maar legt meer de nadruk op het strategische aspect. Dit betekent dat je voornamelijk bezig bent met het opbouwen van je basis, het verbeteren van troepen en het veroveren van vijandelijke gebieden. Dit doe je niet tegen menselijke spelers, maar tegen computergestuurde tegenstanders. Het sociale vlak is echter niet volledig weggelaten, want het is mogelijk om vrienden te hulp te schieten.

Check de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu