De 7 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 42 – 2014

Gijs Ettes
19 oktober 2014, 12:49
3 min leestijd
De 7 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 42 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone en iPad apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

Angry Birds Transformers

Rovio Entertainment Oyj

Gratis via App Store

Zoals de naam al doet vermoeden is de nieuwe Angry Birds-game volledig in de stijl van Transformers. Dit betekent dat je de bekende personages uit zowel de Angry Birds als de Transformers-serie zult terugvinden in de game. In tegenstelling tot de meeste andere Angry Birds-games schiet je de vogeltjes niet meer met een katapult richting groene varkens. Ditmaal word je in een level afgezet en moet je al rennend zoveel mogelijk vijanden verslaan door ze te beschieten.

YouTube

Google LLC

Gratis via App Store

De iOS-versie van YouTube is voorzien van een update die ervoor zorgt dat de app geschikt is voor de grotere schermen van de iPhone 6 en 6 Plus. Eindelijk kunnen we filmpjes met het juiste formaat op de nieuwe iPhones bekijken en behoort de uitgerekte en kartelige interface van de app tot de verleden tijd. Daarnaast verloopt het doorspoelen van video’s nu een stuk beter. Voorheen werkte dit niet vlekkeloos omdat de app veegbewegingen niet (goed) registreerde.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Apple pronkte er tijdens presentaties ook al een tijdje mee: de functie om foto’s in de Mail-app aan te kleden met tekeningen of letters als bijschrift. Facebook heeft eenzelfde optie toegevoegd aan de Messenger-app. Je kunt nu foto’s toevoegen aan een bericht door op het plaatjes-icoon te tikken. Onder in beeld verschijnen dan de foto’s die je recent hebt genomen. Tik op een afbeelding en je krijgt vanaf nu twee opties: verzenden of bewerken. Met laatstgenoemde optie kun je naar hartenlust schetsen.

1Password 7 • Password Manager

AgileBits Inc.

Gratis via App Store

1Password is misschien wel de bekendste en meest uitgebreide wachtwoordenmanager in de App Store. Je kunt er wachtwoorden invoeren, bijhouden en laten genereren met hoofdletters, kleine letters, symbolen en cijfers tot wel 30 tekens. Met titels geef je aan waar het wachtwoord voor bedoeld is. Naast wachtwoorden kun je ook andere prive-informatie kwijt, zoals creditcardgegevens, paspoort en kun je geheime notities aanmaken. De app zelf heeft een apart wachtwoord nodig om te openen.

One Handed Keyboard

Terry Demco

€ 2,29 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De grote iPhone 6 is gemaakt voor gebruik met twee handen. Wil je met één hand typen, dan moet je (zeker met kleine handen), de telefoon in de moeilijkste posities houden. Met het gevaar dat je het toestel laat vallen. Maar geen nood, want One Handed Keyboard schiet je te hulp. Afhankelijk van met welke hand je typt, kun je het toetsenbord aan de linker- of rechterkant van het scherm plaatsen. Dat is gemakkelijk te veranderen, want de ruimte die overblijft naast het toetsenbord, bevat een knop waarmee je de positie aanpast.


Er zijn genoeg apps in de App Store te vinden waarmee je korte filmpjes naar vrienden en familie kunt sturen. Skype Qik probeert een plekje tussen alle concurrenten te veroveren en heeft daarvoor een groot voordeel: de naam Skype. Skype Qik is een app die naast Skype bestaat en bedoeld is voor de momenten dat je even een video wil sturen, zonder gelijk aan een heel videogesprek vast te zitten. ‘Skype houdt je verbonden tussen het bellen door’, aldus Microsoft.


Met Cuddlr zoek je mensen in de buurt die in zijn voor een knuffel. De app maakt daarvoor gebruik van je locatie. Cuddlr laat je foto’s zijn van een aantal mensen bij jou in de buurt en jij kunt kiezen wie er het meest knuffelbaar uitziet. Het werkt een beetje als Tinder of Grindr, maar dan voor een snelle knuffel.

Check de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu