De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

De 7 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 41 – 2014

Gijs Ettes
12 oktober 2014, 15:25
3 min leestijd
De 7 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 41 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone en iPad apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

Foodzy

Foodzy

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De meeste mensen gebruiken Gezondheid (als ze de app al gebruiken) voornamelijk voor het bijhouden van stappen. Wil je meer de diepgang met quantified self en bekijken hoe je eet? Dan zit je met de app Foodzy goed. De Nederlandse foodtracker kan aan de Gezondheid-app worden gekoppeld, zodat je je calorieënverloop ook daarmee kunt bijhouden. Daarnaast is het ook mogelijk om je activiteitstrackers synchroniseren met Foodzy, zoals Jawbone of Withings.

Adobe Premiere Clip

Adobe Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Adobe Premiere Clip is een gratis app om op een laagdrempelige manier video’s te monteren. Je kunt filmpjes opnemen, bekijken en bijknippen en ze verslepen naar de juiste plek in de tijdlijn. Verder kun je filters, overgangen en effecten toevoegen en per clip de audio bewerken. Voeg je bijvoorbeeld muziek toe, dan is het simpel om de spraak iets te versterken. Dankzij de koppeling met Creative Cloud kun je je video overal bewerken en de puntjes op de i zetten op je pc of Mac. Daarvoor is wel een betaald Creative Cloud-abonnement voor nodig.


De app ‘Nieuws en weer’ van Google is al lang beschikbaar voor Android-toestellen, maar nu is er eindelijk ook een versie voor iOS verschenen. Als je met je e-mail inlogt, krijg je gepersonaliseerd nieuws, maar de app als gast gebruiken is eveneens mogelijk. Google verzamelt artikelen van verschillende media. Klik je erop, dan ga je naar de betreffende site om het stuk te lezen. In de app werkt dat op dezelfde manier.

MAXS, BOETE EN SNELHEIDSMETER

Innovactory International B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

MAXS maximumsnelheid vergroot de verkeersveiligheid door te allen tijden de huidige snelheid en de maximale toegestane snelheid te tonen. Mocht de app je erop betrappen dat je te hard rijdt, dan waarschuwt hij je. Ook toont hij op hetzelfde moment de hoogte van de boete, zodat je weet hoeveel je moet betalen als je geen snelheid afneemt. Door gelijktijdig ook de hoogte van de eventuele boete te tonen, hoopt de ontwikkelaar bestuurders ervan te weerhouden dat zij te snel rijden. De app werkt overigens met zowel lokale als provinciale- en snelwegen.

Microsoft OneDrive

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

Microsoft heeft de iOS-app van haar clouddienst OneDrive van een grote update voorzien. Deze ondersteunt nu het grotere scherm van de iPhone 6, TouchID en wachtwoorden. Met OneDrive heb je, waar je ook bent, toegang tot al je opgeslagen documenten in de cloud. OneDrive is kosteloos te gebruiken en geeft je bij registratie 15GB gratis opslagruimte. Mocht je meer ruimte tot je beschikking willen hebben, dan kan je dit middels opslagabonnementen verder uitbreiden. De prijzen hiervan lopen uiteen van 1,99 euro tot 10 euro per maand.


Als je ScribbleBoard downloadt en installeert, dan kun je het ‘toetsenbord’ oproepen bij elke berichten-app. In plaats van letters, schotelt de app je namelijk een wit vlak voor, waarop je zelf kan krabbelen en tekenen. Zo kun je handgeschreven berichten sturen, maar ook tekeningen verzenden. Je kunt zelf instellen welke kleur de achtergrond is, met welke kleur je tekent of schrijft en hoe dik de lijn is. ScribbleBoard werkt alleen met iOS 8 of nieuwer.

SiOS

Emulatoren doen het goed op iOS. Eerder kon je al NES- en GameBoy-spellen op je iPhone of iPad installeren, nu kun je ook herinneringen ophalen met games van de Super Nintendo. Het gewaardeerde Japanse bedrijf Nintendo zal haar eigen games waarschijnlijk nooit overzetten naar iOS, maar dankzij de app SiOS wordt het toch mogelijk om de SNES-klassiekers te spelen. Met de emulator speel je Super Mario, Donkey Kong en Metroid onderweg gewoon op je iPhone.

→ Installeer de iPhone SNES emulator

Check de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu