De 7 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 39 – 2014

Gijs Ettes
28 september 2014, 14:30
3 min leestijd
De 7 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 39 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone en iPad apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

Fleksy- GIF, Web & Yelp Search

Fleksy, Inc.

Gratis via App Store

iOS 8 opent de deuren voor externe toetsenborden, waardoor we niet meer per se de ‘normale’ manier van typen hoeven te gebruiken. Fleksy is een van de eerste toetsenbord-apps die de Nederlandse taal ondersteunt. Met het keyboard veeg je over het toetsenbord om te typen. Typfoutjes worden automatisch gecorrigeerd door de autocorrectie-functie. Met Fleksy is ook je toetsenbord van een kleurtje te voorzien en er zijn meer dan 800 emoji’s aanwezig om je berichten tot leven te laten komen.


FIFA is al jaren hét voetbalspel waar liefhebbers naar uitkijken. Met de game heb je beschikking over alle spelers, competities en toernooien ter wereld. Je kunt in je eentje spelen, maar ook (online) met zijn tweeën tegen elkaar. Een van de populairste FIFA-onderdelen is Ultimate Team, waarbij je spelers verzamelt om een dreamteam samen te stellen. Ultimate Team kun je nu ook op je iPhone spelen. Je begint met een elftal matige spelers en door wedstrijden te spelen verdien je punten waarmee je nieuwe zakjes met voetbalkaartjes (en spelers) koopt.


In eerdere Asphalt-games was het nog de bedoeling om zo snel mogelijk over circuits te rijden en als eerste te finishen, maar in Asphalt Overdrive ben je voornamelijk bezig met het beuken van andere weggebruikers, het verzamelen van power-ups en het ontlopen van de politie. Door naar links en rechts te swipen wissel je van rijstrook en kun je obstakels vermijden, net zoals in de populaire game Temple Run. Door tegenstanders uit te schakelen, wordt de boostmeter gevuld en kun je extra snelheid maken.

TunnelBear: Secure VPN & Wifi

TunnelBear, LLC

Gratis via App Store

TunnelBear is een app waarmee je een veilige internetverbinding creëert om met je iPhone te browsen. De app laat je internetten via een VPN-verbinding (Virtual Private Network) die extra is beveiligd tegen bijvoorbeeld pottenkijkers die je wachtwoorden willen stelen of toegang willen tot andere data. Als je op een openbare wifi-verbinding zit, is zo’n beveiliging natuurlijk niet weg. Daarnaast worden je gegevens online niet opgeslagen, zodat je niet bang hoeft te zijn dat ze worden gekaapt.

Goat Simulator

Coffee Stain Publishing

€ 9,99 via App Store

In Goat Simulator moet je als geit zoveel mogelijk schade aanrichten in je omgeving. Het is natuurlijk geen echte simulator, maar een game vol humor en bugs die een loopje met de zwaartekracht neemt. Goat Simulator verscheen eerder dit jaar voor de pc en Mac en was in no-time een gigantisch succes. Binnen tien minuten verdiende Coffee Stain Studios de ontwikkelkosten voor het spel terug. De foutjes in het spel hebben de makers er bewust in gelaten; je moet ze dan ook zien als ‘features’.

Scanner Pro: Document Scanning

Readdle Technologies Limited

Gratis via App Store

Scanner Pro is een van de beste apps om snel een papieren document digitaal op te slaan. De app is behoorlijk populair en na een recente update ook geïntegreerd in de standaard Foto’s-app, waardoor je elke foto kan omzetten naar een scan. Daarnaast biedt de app nu ondersteuning voor iCloud Drive, de clouddienst van Apple. TouchID is te gebruiken om documenten te beveiligen en je bestanden zijn ook te verplaatsen naar andere apps op je iPhone.

Post-it®

3M Company

Gratis via App Store

Het moest er een keer van komen, maar inmiddels is er in de App Store ook een officiële post-it-app te vinden. Met de app kun je post-its inscannen met je iPhone en je geschreven notities rangschikken en verfijnen. Daarnaast kun je de plakkers delen met projectgenoten of importeren in bijvoorbeeld PowerPoint, Excel en Dropbox. Je kunt maximaal 50 post-its in de app bewaren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu