Speel deze 2 iOS-spellen op je tv via Chromecast
Rutger Otto

Een aantal spellen in de app stores zijn voorzien van Chromecast-ondersteuning, zodat ze via de tv zijn te spelen. Voor iOS gaat het vooralsnog om twee games: Wheel of Fortune en Big Web Quiz.

iPhone Chromecast spellen

Google schrijft in een blogpost dat gebruikers een aantal games (voornamelijk familiespellen) kunnen spelen via Chromecast. De meeste apps lijken echter alleen voor Android en zijn niet te vinden in de App Store. Denk hierbij aan games als Monopoly Dash en Scrabble Blitz. Just Dance Now is wel voor iOS beschikbaar, maar heeft nog geen update ontvangen voor Chromecast. Het volledige lijstje van spellen lees je op het blog van Google.

Big Web Quiz

Eén van de games die het wel doet in combinatie met je iPhone en Chromecast is Big Web Quiz. Dit spel is door Google zelf ontwikkeld. Spelers moeten vragen beantwoorden die op de tv verschijnen. Die vragen gaan van ‘waar ligt Irak’ tot ‘hoeveel Vin Diesels passen er in de hoogte van Mount Everest’. Daarbij gebruik je de iPhone als het kastje waarop je de antwoorden invult. Andere mensen kunnen hun smartphone eveneens verbinden, zodat je tegen elkaar kan spelen.


iphone chromecast

Wheel of Fortune

Het tweede spel wat met Chromecast te spelen is, is het familiespel Wheel of Fortune, wat we in Nederland natuurlijk beter kennen als het Rad van Fortuin. Ook in dit spel krijg je quizvragen. Je kan letters kopen waarmee je uiteindelijk de zin op het bord moet raden. De app kost 2,69 euro in de App Store.


wheel of fortune ios

iPhone-games op je tv

Andere apps hebben al eens de samenwerking met je televisie gezocht, al ging dat meestal via Apple TV. Zo kon je met Motion Tennis een potje tennis spelen, waarbij je iPhone als racket fungeert.

Lees meer App Store nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.