iPhone apps zijn duurder geworden in App Store
Redactie

Apple heeft een prijsverhoging doorgevoerd voor de apps in App Store voor onder meer de iPhone. De prijsstijging wordt niet veroorzaakt door de hogere btw, want de apps zijn namelijk in prijs gemiddeld met 12,5 procent gestegen.

Geen aankondiging prijsstijging

Apple zelf heeft geen publieke aankondiging gedaan met betrekking tot het verhogen van de prijzen van de apps in de App Store. Overigens geldt de hogere prijs alleen voor de landen in Europa, zoals Nederland,België Italië, Denemarken en Duitsland. De prijzen van de apps in de Amerikaanse App Store lijken vooralsnog ongewijzigd te zijn. Dat er in Europa wel een verhoging is doorgevoerd heeft te maken met een valutacorrectie als gevolg van de verhoudingen van de koers van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Gratis apps

De betaalde iPhone apps van 0,79 euro kunnen nu voor een bedrag van 0,89 euro worden aangeschaft in de App Store. Wie eerder een app kocht van 1,59 euro betaalt nu voortaan een bedrag van 1,79 euro. De prijsverhoging van meer dan tien procent geldt overigens voor applicaties van alle prijsniveaus. Ook de duurdere apps zijn niet aan de prijsstijging ontkomen. Gelukkig zijn er altijd nog een groot aantal apps die gratis beschikbaar worden gesteld, die voor niets kunnen worden geïnstalleerd op de iPhone.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.