iPhone app Sidecar voor gratis bellen en videostreamen
Redactie

De iPhone applicatie Sidecar biedt je naast het live videostreamen en gratis onderling bellen nog meer leuke mogelijkheden. Zo kun je met de Sidecar app op je iPhone heel eenvoudig informatie met je vrienden delen.

Draaischijf met vier knoppen

De applicatie laat je een draaischijf zien met vier knoppen. Daarmee kun je een foto delen, locatie doorgeven en contactgegevens delen. De leukste optie is de ‘See what I see’ functie. Mocht er wat spannends in je omgeving gebeuren, dan kun je dat meteen aan de andere persoon laten zien. Hiervoor moet je op de videoknop drukken, waarna de camera aan de achterzijde gaat filmen.

Gratis bellen met andere gebruikers

Gratis bellen met andere Sidecar gebruikers is mogelijk, zoals dat bij Skype bijvoorbeeld ook het geval is. Op het moment, dat je aan het bellen bent, kun je zelfs een tekstbericht naar de beller aan de andere kant versturen. Dat is vooral handig als je niet wilt dat iemand in je omgeving vertrouwelijke informatie te horen krijgt. Met de applicatie op je iPhone ben je verzekerd van gebruiksgemak. Zo kun je contactgegevens versturen zonder dat je het telefoonscherm daarvoor hoeft te verlaten.

Sidecar is ontwikkeld door Rob Williams en Rob Glaser, die eerder bij RealNetworks hebben gewerkt. Je kunt de app zonder kosten op je iPhone downloaden.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.