iOS YouTube app geüpdatet naar versie 2.0

Roel van Hout
21 augustus 2013, 6:34
1 min leestijd
iOS YouTube app geüpdatet naar versie 2.0

Google heeft de iOS YouTube app voorzien van een flinke update. Door de opwaardering naar versie 2.0 kun je nu onder meer zoeken naar video’s terwijl je een video aan het kijken bent.

Het eerste dat echter op zal vallen, is het nieuwe app icoon van de iOS YouTube app: de worden YouTube zijn uit het logo verdwenen, en hebben plaats gemaakt voor een rood icoon met een wit vlakje in de vorm van een televisiescherm.

Als je de app voor het eerst opstart, valt meteen de strakkere indeling op. Reuzensprongen worden er niet gemaakt, maar dat hoeft ook niet: de YouTube app paste, net als de andere Google Apps, al goed bij de weg die Apple met iOS 7 ingeslagen is.

Wanneer je een video bekijkt, kun je vanaf nu door met één vinger naar beneden te vegen het filmpje tot postzegelformaat reduceren, en ondertussen verder zoeken naar andere video’s. Wanneer je een nieuwe video aantikt, zal dat vervolgens worden afgespeeld. In onderstaand filmpje is de functionaliteit mooi te zien – een instructiefilmpje waarin gebruik gemaakt wordt van een iPhone was nog niet voorhanden.

Lees verder na de advertentie.

http://www.youtube.com/watch?v=ir1xdtIb-g0

iOS YouTube app laat je uitgebreider zoeken

Daarnaast heeft Google het zoeken in de app verbeterd: het is nu ook mogelijk om naar afspeellijsten te zoeken. Bovendien kun je video’s nu onafgebroken laten afspelen, zonder dat je ze eerst op een rijtje klaar hoeft te zetten.

Al met al een prima update, voor een app waar toch al niet veel mee mis was – al schijnt er op de iPhone 4 wel een probleem met de snelheid te zijn. Heb jij daar ook last van? Laat het dan even weten!

YouTube

Google LLC

Gratis via App Store

YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's