Vernieuwde NPO-app speelt in op trend: live tv-kijken

Redactie
2 december 2015, 17:51
2 min leestijd
Vernieuwde NPO-app speelt in op trend: live tv-kijken
NPO

NPO

Gratis

Reviewscore

7

NPO heeft zijn app voor iOS geüpdatet. Het schuifmenu is verdwenen, de app is geoptimaliseerd voor grotere schermen en het contentaanbod is uitgebreid. De NPO speelt in op het in opkomst zijnde live tv-kijken.

Lees verder na de advertentie.

De Nederlandse Publieke Omroep besloot op basis van feedback van gebruikers de iOS-versie van de app volledig te vernieuwen, zo staat te lezen op de website: “Zowel het design als het gebruik is veranderd. Een van de veranderingen is de startpagina, die is nu te lezen als een tijdlijn die zich aanpast aan het moment van de dag en de gebruiker.”

Nieuwe NPO update

Je hebt nu niet meer de keuze uit een schuifmenu, maar uit vijf tabs met content. Naast start is er gemist, live, radio en meer. Deze vind je op je iPhone aan de onderkant van je scherm, op de iPad zijn ze aan de linkerzijde van het scherm geplaatst.

De tijdlijn op de startpagina van de app toont door de NPO geselecteerde fragmenten, previews, veel bekeken en persoonlijke programma’s. Zo kun je direct verder kijken als iets je aanspreekt. Kort toont fragmenten die je volgens de NPO gezien moet hebben en de gemist-sectie behoeft waarschijnlijk geen nadere toelichting. Je kunt hier kiezen uit de meest bekeken, gemiste programma’s van één dag of een A-Z lijst van programma’s.

Met deze NPO update is de live-sectie een stuk verder uitgebreid. De uitzender heeft een trend opgemerkt waarbij het aantal mensen dat live tv-kijkt of wilt kijken op de smartphone of tablet toeneemt. Daarom zijn themakanalen, zoals NOS Journaal, Politiek 24 en Tegenlicht, toegevoegd waarin je deze programma’s terugvindt en live kunt meekijken. Ook is het nu mogelijk om een blik te werpen in de radiostudio van de radiozenders van de Nederlandse Publieke Omroep via ‘visual radio’. Onder de tab meer vind je onder andere de verbeterde televisiegids.

Verbeterpuntjes

De NPO-app heeft nog wel een klein aantal verbeterpuntjes. Zo is het niet mogelijk één van de andere menu-opties te selecteren terwijl je een aflevering aan het bekijken bent. Je dient daarvoor eerst op het kruisje in de linker bovenhoek te drukken. Wil je daarna toch verder kijken, dan moet je weer vooraan de aflevering beginnen. Volgens de NPO is er wel een ‘kijk verder’-optie, maar deze lijkt het nog niet te doen.

De NPO-app is gratis te downloaden in de App Store, maar voor ieder programma dien je wel 30 seconden aan advertenties te bekijken. Verder moet je over 21,2MB aan vrije opslagruimte en minimaal iOS 8 beschikken.

NPO

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

Gratis via App Store

NPO
NPO
NPO
NPO
NPO
NPO
NPO
NPO
NPO
NPO
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu