iOS heeft meer games dan alle gameconsoles sinds de NES samen
Redactie

Dat er veel games in de App Store staan, is een understatement. Duizenden en duizenden games, de ene al wat beter dan de andere zorgen ervoor dat er voor ieders wat wils te vinden. Werkelijk elk genre is vertegenwoordigd, en er staan vele pareltjes tussen (van de 3D-games van Gameloft en EA tot de indie-titels zoals Cut the Rope en Edge). Een recent onderzoek heeft uitgewezen dat er in de app store meer games staan dan er games gereleased zijn op alle gamesystemen sinds het Nintendo Entertainment System samen.

Drie maal zoveel

Er staan maar liefst 3x zoveel titels in de app store als dan op alle gamesystemen, met een totaal van 51,856 games. Hier past wel enige nuancering. Free en Lite games zijn meegeteld, en ook games die niet meer in de app store staan horen hierbij. Maar toch is het een hele prestatie.

Leuke games

Iedereen kent natuurlijk Angry Birds en Doodle jump, maar er staan nog vele andere games in de app store die onbekend maar onbemind zijn, zoals Samurai II (€1.59) en Lego Harry Potter Years 1-4 (€3.99). Beide zeer leuke games met heel mooie graphics, vooral als je ze speelt op het Retina Display.

http://itunes.apple.com/us/app/samurai-ii-vengeance/id392486160?mt=8 (Samurai II)
http://itunes.apple.com/us/app/lego-harry-potter-years-1-4/id404086528?mt=8&ign-mpt=uo%3D4 (Harry Potter)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.