De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Nieuwe Halo-games voor iOS: een waar scifi-spektakel

Rutger Otto
18 april 2015, 16:16
2 min leestijd
Nieuwe Halo-games voor iOS: een waar scifi-spektakel

Microsoft heeft twee Halo-games beschikbaar gesteld in de App Store. Daarmee is iOS meteen twee topspellen rijker.

Lees verder na de advertentie.

iOS Halo-games

Halo is dé gamefranchise van Microsoft op de Xbox-consoles. Nadat de serie succes kende op de spelcomputers, werd er ook een spel gemaakt voor Windows-telefoons. In 2013 verscheen Halo: Spartan Assault voor Windows, nu is hij beschikbaar voor iOS. Samen met Halo: Spartan Strike, wat een gloednieuw spel is en dat mede gemaakt werd door de Amsterdamse studio Vanguard Games.

Beide games zijn top-down shooters. Dat betekent dat je de wereld van bovenaf ziet. Het poppetje bestuur je door je linkerduim in de goede richting te vegen, schieten doe je op dezelfde manier met rechts. Als speler heb je behoorlijk wat te besturen, zo kun je wapens wisselen, oppakken en granaten gooien. Ook is het mogelijk in voertuigen te stappen of plaats te nemen achter machinegeweren én kun je andere uitrustingen vinden die je verschillende krachten geven.

Veel te doen

Het is even wennen, maar Halo knalt ook op iOS heel prettig weg. Daarnaast zijn er nauwelijks mooiere spellen dan deze in de App Store te vinden. Mensen die Halo ooit speelden op de console of op pc zullen zich meteen in deze wereld thuisvoelen.

Spartan Assault speelt zich af tussen Halo 3 en Halo 4 en telt 25 missies. Spartan Strike speelt zich af tijdens gebeurtenissen van Halo 2 en biedt 30 missies. Allebei de games zijn aan te raden, al speelt Spartan Strike iets beter en soepeler dan zijn voorganger Spartan Assault.

Halo: Spartan Strike - Announcement Trailer

Halo downloaden

Los kosten de iOS Halo-games 5,99 euro. Er is een Halo-bundel waarmee je twee euro bespaart en ze allebei voor een tientje binnenhaalt. Spelen kan als je over iOS 8 of nieuwer beschikt. Bij elkaar tellen de games 1,49GB aan grootte, zorg dus dat je genoeg vrije opslagruimte hebt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu