Kersttip: de 7 leukste gezelschapsspelletjes voor iOS

Rutger Otto
24 december 2015, 19:18
3 min leestijd
Kersttip: de 7 leukste gezelschapsspelletjes voor iOS

Met kerst komt de hele familie bij elkaar. Maar wat doe je als je niet zit te eten? Wat dacht je van één van deze gezelschapsspelletjes voor iOS? Ze staan garant voor een leuke middag of avond voor het hele gezin.

Gezelschapsspellen voor iOS

Je hebt geen fysiek bordspel meer nodig om spelletjes te spelen als je een iPad of iPhone hebt. Hieronder staan de 7 leukste gezelschapsspellen voor iOS, zodat je een gezellige kerstmis tegemoet gaat.

Half a Minute

Lerikon B.V.

Gratis via App Store

In Half A Minute krijgt een team een halve minuut de tijd om woorden van een medespeler te raden. Eén iemand omschrijft de woorden, de rest raadt. Het team dat het snelst is en het meeste aantal woorden weet te raden, heeft gewonnen.

Bounden

Adriaan de Jongh

€ 3,49 via App Store

Na een paar drankjes klaar om een dansje te wagen? Dat kan met de Nederlandse app Bounden. Twee mensen houden één telefoon vast, die hen in beweging begeleidt. Op die manier ontstaat er een dans. De choreografie is afkomstig van het Nationale Ballet, maar laat je niet afschrikken: iedereen kan het.

Charades!™

FatChicken Studios

Gratis via App Store

Charades (hier beter bekend als Hints) is een ideaal spelletje voor met je familie. Als ze tenminste Engels spreken, want de game is helemaal in die taal. Het is een soort Wie Ben Ik, waarbij één speler de naam moet zien te raden die op zijn telefoon staat. Dat kan een acteur zijn, maar ook een filmtitel of iets anders. De speler die moet raden heeft de telefoon voor zit, zodat hij zelf niets ziet, maar de rest wel. De anderen mogen alles doen om hints te geven: van zingen en praten tot dansen en schetsen.

Bam fu

Adriaan de Jongh

€ 0,49 via App Store

Van de makers van Bounden is ook Bam Fu een geinig gezelschapsspel. Je speelt het met zijn allen op één toestel en het idee is simpel: zorg dat alle bolletjes jouw kleur zijn. Omdat iedereen op het apparaat zit te tikken, raak je al snel in handen en vingers verstrengeld. Juist de chaos die ontstaat, maakt Bam Fu een leuke game voor met de familie.

bam fu

Ticket to Ride - Train Game

TWIN SAILS INTERACTIVE

€ 4,99 via App Store

Ticket To Ride is gebaseerd op het gelijknamige bordspel en de bedoeling is dat je zo veel mogelijk treinroutes weet te vergaren. Dat doe je door kaarten te verzamelen en op het speelbord weg te leggen. Gebruikers mogen steeds maar een klein stukje rails claimen, dus je moet het tactisch spelen. Hoe langer je route, des te meer punten je krijgt. Het spel is met meerdere personen rond één iPad te spelen.


Heb je een tv met Chromecast bij de hand? Dan is de Big Web Quiz een leuk spelletje. Alle deelnemers moeten de app op hun telefoon installeren en vervolgens kunnen ze een soort Triviant spelen met de app, die gemaakt is door Google. Voor vragen wordt Google’s Knowledge Graph gebruikt, waarbij de vragen automatisch gegenereerd worden. Daarmee heb je in potentie oneindig veel spelplezier. Je moet onder meer inschatten hoe ver een plek ergens vandaan ligt en vragen beantwoorden met multiple choice.

King of Opera

Tuokio Inc.

€ 3,49 via App Store

In King of Opera knok je tegen andere tenoren op een podium en wie er het langst op blijft staan, wint. De poppetjes draaien continu in het rond en jij kunt bepalen wanneer ze naar voren lopen. Op die manier lopen er tot vier tenoren op een cirkel die elkaar eruit proberen te beuken. Simpel, maar leuk.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu