Het wordt een topzomer voor gamers: 9 games om naar uit te kijken

Erwin Vogelaar
18 juni 2019, 19:22
6 min leestijd
Het wordt een topzomer voor gamers: 9 games om naar uit te kijken

Deze zomer komt er een stapel waanzinnige iOS-games uit. We blikken alvast vooruit met onder andere Minecraft: Earth, twee Mario-games en Harry Potter: Wizards Unite.

Lees verder na de advertentie.

iOS-games zomer 2019

In de game-industrie is de zomer vaak een rustige periode. De grote bedrijven houden hun games binnen, om ze vlak voor de feestdagen uit te brengen. Op iOS gaat dat niet op. Gamemakers willen namelijk steeds vaker dat we naar buiten gaan om hun spellen te spelen en daar hoort mooi weer bij. Daarnaast heeft komende zomer ook nog enkele verrassingen voor de thuisblijvers. We zetten de tofste games op een rijtje: dit ga je deze zomer spelen.

1. Harry Potter: Wizards United

De makers van Pokémon GO hopen dat we weer massaal naar buiten gaan met onze smartphone. Deze keer als heks of tovenaar in de wereld van Harry Potter. Het idee van de game komt bekend voor: je gaat er op uit om items te verzamelen en opdrachtjes uit te voeren, maar alles is deze keer compleet ondergedompeld in de bekende magische wereld.

Het idee is dat magische objecten, monsters en andere dingen in de wereld van de dreuzels is beland. Daarom moeten heksen en tovenaars samenwerken om hun wereld te beschermen. Natuurlijk doe je dat onder andere met toverspreuken. Zo ziet Harry Potter: Wizards Unite eruit.

Wanneer is de Harry Potter: Wizards United release?

Op het moment van schrijven draait een bètaversie van de game al in Nieuw-Zeeland en Australië. Het kan niet lang meer duren tot de rest van de wereld aan de beurt is, want het mooie weer staat voor de deur en daar wil maker Niantic natuurlijk gebruik van maken.

2. Mario Kart: Tour

Na Super Mario Run, keert het bekendste Nintendo-personage deze zomer terug in Mario Kart: Tour. Samen met andere Nintendo-helden, moet je racen naar de finish. Gas geven gaat deze keer automatisch, dus het enige wat jij hoeft te doen is sturen, driften, items zoals bananen en schilden oppakken en die gebruiken.

De personages moet je wel eerst vrijspelen en dat gebeurt willekeurig. Je opent een doosje en kans bepaalt wie eruit komt. Deze doosjes kun je vrijspelen, maar ook met echt geld kopen. Lees voor meer informatie de vijf dingen die we weten dankzij de eerste beelden.

ios-games zomer 2019

Wanneer is de Mario Kart: Tour release?

Een exacte datum is nog niet bekend, maar ligt waarschijnlijk in de zomer.

3. Minecraft: Earth

Minecraft bestaat inmiddels tien jaar, dus het wordt tijd om de extreem populaire game op nieuwe manieren uit te breiden. Dat gaat gebeuren met Minecraft: Earth. Net als Pokémon GO en Harry Potter: Wizards Unite is het met deze game de bedoeling om naar buiten te gaan.

Daar ligt de nadruk op het bouwen van dingen. Voordat je mooie gebouwen maakt, moet je wel eerst de juiste objecten verzamelen. Ook kun je met andere spelers op avontuur gaan. Leuk is dat in deze game, in tegenstelling tot de titels van Niantic, voor iedereen de augmented reality-elementen hetzelfde zijn. Zo deel je met elkaar dezelfde wereld. Dit moet je nog meer weten over Minecraft: Earth.

Wanneer is de Minecraft: Earth release?

Deze zomer begint de gesloten bèta voor Minecraft: Earth. Meld je aan op de website om mogelijk als één van de eersten toegelaten te worden.

4. Dr. Mario World

Liefhebbers van Dr. Mario weten dat de besnorde loodgieter in deze spelserie niet door levels springt en rent, maar puzzels oplost door gekleurde pilletjes te draaien. Zodra twee pillen met dezelfde kleuren elkaar raken, verdwijnen ze uit beeld en gaat je score omhoog. In de video hieronder zie je hoe de gameplay werkt en hoe het spel eruitziet.

Wanneer is de Dr. Mario World release?

Dr. Mario World verschijnt op 10 juli voor iOS-apparaten. De game is freemium en dat houdt in dat je de game straks gratis downloadt, maar er wel in-app aankopen aanwezig zijn.

5. Sky: Children of the Light

De nieuwe game van de makers achter het prachtige Flower en Journey heet Sky: Children of the Light. In de game reis je samen met andere spelers door een mysterieuze wereld op zoek naar haar geheimen. De makers zullen deze wereld steeds verder uitbreiden, zodat je meer avonturen kunt beleven.

Wanneer is de Sky: Children of Light release?

Sky staat nu al in de App Store, maar is vanaf 11 juli te spelen.

6. Dead Cells

Dead Cells heeft zich uitgebreid bewezen op pc en spelcomputers en nu zijn smartphones aan de beurt. In deze metroidvania rogue-lite stap je binnen in een kasteel dat altijd verandert. Ga je dood? Dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen. Deze 2d-game lijkt uitstekend op smartphones te passen. Heb jij het doorzettingsvermogen om het einde te halen?

Wanneer is de Dead Cells release?

Dead Cells voor iOS komt in de zomer uit, maar een exacte releasedatum is onbekend.

7. Castlevania: Grimoire of Souls

De bekende gameserie Castlevania maakt zijn weg naar smartphones met Castlevania: Grimoire of Souls. In de game belanden spelers in een toekomst waar Count Dracula is verslagen en vrede is teruggekeerd. Toch duurt dat niet lang, want de slechterik dreigt weer opgewekt te worden. De game oogt als de Castlevania-games van vroeger, maar voegt onder andere multiplayer toe zodat je met tot vier spelers tegelijk kunt spelen.

Wanneer is de Castlevania: Grimoire of Souls release?

De game had in mei een gesloten bèta op iOS. Een release kan niet lang meer op zich laten wachten.

8. Call of Duty: Mobile

De populaire shooterserie Call of Duty schiet zijn weg naar smartphones. De game bestaat uit twee onderdelen. Aan de ene kant is het een multiplayergame waarin je tegen elkaar strijdt in verschillende modi. Daarnaast krijg de game een uitgebreide battle royale-modus, waarin je als laatste over moet zien te blijven.

ios-games zomer 2019

Wanneer is de Call of Duty: Mobile release?

Call of Duty: Mobile wordt op dit moment in verschillende landen getest. Het is nog niet bekend wanneer de game voor de rest van de wereld speelbaar wordt. De zomer is echter waarschijnlijk.

9. Gwent: The Witcher Card Game

Fan van de populaire The Witcher-games? In die rollenspellen kun je in kroegen het kaartspelletje Gwent spelen, en nu komt Gwent naar smartphones. In de game verzamel je een leger en ga je de strijd aan tegen andere spelers. Je moet tactisch nadenken, want met de juiste kaarten is het tij te keren.

Wanneer is de Gwent: The Witcher Card Game iOS release?

De game komt dit jaar naar smartphones. Een exacte datum is nog niet bekend.

Nu games spelen

Je hoeft natuurlijk niet te wachten op bovenstaande games om wat leuks te spelen. iPhoned plukt elke maand vijf nieuwe games uit de App Store die de moeite meer dan waard zijn. Check onze keuzes voor mei 2019 en schrijf je in voor onze nieuwsbrief om elke maand nieuwe tips in je inbox te ontvangen. Of download de iPhoned-app via de knop hieronder.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Bron afbeelding: igeneration
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen