Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Dit zijn de 5 beste iOS-games van oktober 2017

Erwin Vogelaar
1 november 2017, 17:11
3 min leestijd
Dit zijn de 5 beste iOS-games van oktober 2017

Elke maand wordt de App Store volgegoten met nieuwe games. Wij plukken de pareltjes eruit en presenteren de vijf beste iOS-games van oktober 2017.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games oktober 2017

Eind november komt Animal Crossing: Pocket Camp van Nintendo uit, maar tot het zover is zijn er afgelopen maand genoeg andere toffe games toegevoegd. Onder andere de verrassend leuke gratis game van Stranger Things, een leerzame game over de ervaringen van vluchtelingen en meer.

1. Stranger Things: The Game

De serie Stranger Things brengt je terug naar de jaren tachtig. De bijbehorende game, die vlak voor de release van het tweede seizoen is uitgebracht, brengt je op een soortgelijke manier naar die tijd terug met een retrogamestijl. Stranger Things: The Game volgt de gebeurtenissen van het eerste seizoen, met uiteraard toegevoegde vijanden om te verslaan en puzzels om op te lossen. Nu seizoen 2 op Netflix staat, krijgt de game ook updates met content en personages geïnspireerd door de nieuwe afleveringen. Dit is een flinke game en nog gratis ook.

Download Stranger Things: The Game in de App Store (gratis)

Stranger Things: The Game

BonusXP, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

2. Bury me, my Love

Je kent mogelijk de Lifeline-games wel, waarin je via tekstberichtjes in contact staat met bijvoorbeeld een astronaut op een andere planeet. De game Bury me, my Love heeft een soortgelijk concept, maar dan realistisch. In de game ben jij Majd uit Syrië die via zijn smartphone in contact staat met zijn vrouw Nour. Zij probeert naar Duitsland te vluchten en jij geeft haar advies bij bepaalde gebeurtenissen. Het is een leerzame game gebaseerd op echt gebeurde verhalen.

Download Bury me, my Love in de App Store (3,49 euro)

Bury me, my Love

Plug In Digital

€ 3,49 via App Store

3. Frost

We hebben al veel mooie games gespeeld, maar Frost gaat er met de schoonheidsprijs vandoor. Het idee is vrij simpel: je moet zwermen aan deeltjes met je vinger naar een orb van de juiste kleur brengen. Dit wordt steeds moeilijker, door obstakels in het veld of door je directe controle over de deeltjes weg te nemen. Toch moet deze puzzelgame het niet zozeer van de moeilijkheid hebben, maar van de presentatie. Die is mooi genoeg om deze game te dragen.

Download Frost in de App Store (5,49 euro)

FROST

kunabi brother GmbH

€ 5,49 via App Store

4. REKT!

In REKT! speel je als stuntautootje, dat zoveel mogelijk stunts moet uitvoeren binnen de tijd. Haal je bepaalde scores, dan speel je nieuwe auto’s vrij die net iets anders besturen. De game geeft je daarnaast ook een stapel opdrachtjes om te doen. Het is geen complexe game, maar REKT! bestuurt lekker en het is leuk om nieuwe manieren te verzinnen om meer punten te scoren met nog gekkere stunts. Wel heeft de game maar een enkele arena, maar in toekomstige updates voegt de maker er meer toe.

Download REKT! in de App Store (2,29 euro)

REKT!

Little Chicken Game Company B.V.

€ 2,29 via App Store

5. Sheltered

Sheltered kwam vorig jaar al uit voor pc en spelcomputers, maar past nu ook gewoon op je iPhone of iPad. In de game neem je de leiding over een familie die moet zien te overleven in een postapocalyptische wereld. Je moet hierbij moeilijke keuzes maken, bijvoorbeeld of je naar buiten gaat om spullen te vinden die je nodig hebt. Hoewel je speelsessies wel erg afhankelijk zijn van geluk, is er ook een hoop moois te ervaren. Verwacht wel dat je vaak opnieuw moet beginnen.

Download Sheltered in de App Store (4,49 euro)

Sheltered

Team17 Digital Limited

€ 4,49 via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's