De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

De 5 beste iOS-games van juli: Sky, Hyper Light Drifter, Human: Fall Flat

Erwin Vogelaar
29 juli 2019, 20:21
3 min leestijd
De 5 beste iOS-games van juli: Sky, Hyper Light Drifter, Human: Fall Flat

We duiken in het enorme aanbod van nieuwe games in de App Store en plukken de pareltjes eruit. Dit zijn de beste iOS-games van juli 2019.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games juli 2019

Deze maand viel Dr. Mario World wat tegen, maar gelukkig zijn er genoeg andere games te spelen. Ga je op vakantie of blijf je juist thuis? Met deze games vermaak jij je waar je ook bent.

1. Sky: Children of the Light

De makers van PlayStation 3-game Journey zijn terug met een gratis game voor iOS. Sky heeft veel gelijkenis met Journey, maar doet ook hele eigen dingen. De nadruk ligt in de game op het ontdekken van mooie werelden, om daar het licht terug te brengen.

Dat doe je niet alleen, want de game zit vol met andere spelers. Soms heb je elkaar nodig om verder te komen. Andere keren grijp je gewoon elkaars hand om samen een avontuur te beleven. Lees ook onze Sky: Children of Light review.

Sky: Children of the Light

thatgamecompany

Gratis via App Store

2. Hyper Light Drifter

Sinds Sword & Sworcery hebben we niet zo’n stijlvolle game gezien op iOS als Hyper Light Drifter. In de game speel je als een zieke krijger in een wereld waarin alles hem wil vermoorden. Met een zwaard en pistool op zak baan je jezelf een weg door een prachtig gestileerde wereld.

Hyper Light Drifter is geen makkelijke game en de combinatie van ontwijken en je aanvallen komen precies aan. Dat deze acties onder virtuele knoppen zitten, kan in het heetst van de strijd er soms voor zorgen dat je mis tikt.

Hyper Light Drifter

Abylight S.L.

€ 5,99 via App Store

3. Human: Fall Flat

Human: Fall Flat is een hele maffe game, compleet gebaseerd op physics. Jij bent een wiebelige mens dat zich langs allerlei puzzels en ingewikkelde levels probeert te manoeuvreren. Het is aan jou om op ontdekking te gaan en een beetje te voelen waar je heen kunt en wat je moet doen.

Aangezien je kunt springen en in principe alles kunt vastgrijpen, heb je een hele hoop mogelijkheden. Vooral leuk is dat je kunt samenwerken met anderen. Zowel met vrienden als willekeurige andere spelers.

Human: Fall Flat

505 Games (US), Inc.

€ 5,99 via App Store

4. Bumpin’ Dungeon

In Bumpin’ Dungeon duik je een kerker binnen vol puzzels. Je doel is om in elke puzzel de deur aan de andere kant van het level te bereiken. Je hebt echter maar een beperkt aantal zetten en ondertussen moet je onder andere vijanden verslaan, knoppen omzetten en tegels de juiste kleur geven door er op te staan. Krijg je alles gedaan voordat je geen stap meer mag zetten?

Bumpin' Dungeon

Moby Pixel

Gratis via App Store

5. P1 Select

De games van Michael Brough hebben allemaal iets gemeen: ze zijn niet mooi, maar als je het een kans geeft, krijg je er een waanzinnig interessante game voor terug. Net als Imbroglio en Cinco Paus is het nieuwe P1 Select een roguelike.

Je doel is om je door negen levels te bewegen, terwijl je zoveel mogelijk punten verzamelt. Negen levels klinkt niet als veel, maar de game pakt je gemiddelde score van twintig sessies voor de leaderboards. Maar als Brough ergens goed in is, dan is het wel de herspeelbaarheid.

ios-games juli 2019

P1 Select

Michael Brough

€ 3,99 via App Store

Meer games

Is dit nog niet genoeg? We duiken elke maand in de App Store om weer vijf nieuwe games uit te zoeken. Check ook onze lijst met de beste iOS-games van juni. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief om volgende maand vijf nieuwe games in je mailbox te ontvangen. Of download de iPhoned-app via de knop hieronder.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu