De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Puzzelen, driften en vechten in de 5 beste iOS-games van juli 2018

Erwin Vogelaar
30 juli 2018, 19:20
3 min leestijd
Puzzelen, driften en vechten in de 5 beste iOS-games van juli 2018

We duiken in het enorme aanbod van nieuwe games in de App Store en plukken de pareltjes eruit. Dit zijn de beste iOS-games van juli 2018.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de 5 beste iOS-games juli 2018

Ook deze zomer worden er weer een hoop nieuwe games in de App Store geplaatst. We hebben de beste uitgekozen om gewoon thuis te spelen of op vakantie van te genieten. Zo betreed je deze maand enkele bijzondere kastelen, beleef je een stijlvol avontuur zonder kleur en drift je door bochten als een pro. Wat ga jij deze maand spelen?

1. The Eyes of Ara

Houd je van puzzelgames in de stijl van The Room, of avonturengames zoals Myst? Dan is The Eyes of Ara echt wat voor jou. In de game kom je via een bootje terecht bij een enorm kasteel vol met puzzels en geheime kamers. Door goed rond te kijken, objecten te verzamelen en raadsels op te lossen, kom je steeds verder in dit bijzondere gebouw.

Uniek aan The Eyes of Ara, is dat het bijna volledig door één persoon is gemaakt. Dat zou je niet zeggen, want de game is mooi en uitgebreid. Het verhaal is uiteindelijk niet echt de moeite waard, maar houd je van een avontuur dat draait om puzzels? Dan ben je bij The Eyes of Ara aan het juiste adres, ook al is de game behoorlijk aan de prijs.

The Eyes of Ara

MP Digital, LLC

€ 16,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

2. Fracter

Fracter is een prachtige, sfeervolle puzzelgame. In deze wereld is alles compleet donker, afgezien van jouw personage en enkele lichten. Bij het aanraken van zo’n licht versplintert je personage over de wereld. Je doel is om de verschillende versies van jezelf terug te vinden. Dat doe je door puzzels op te lossen met een focus op licht. De puzzels worden steeds lastiger, zeker omdat er al snel vijanden worden geïntroduceerd die je moet ontwijken.

FRACTER

4L GAMES

€ 3,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

3. Look, Your Loot!

In Look, Your Loot! ben je een klein muisje dat een gevaarlijke kerker binnensluipt. Deze kerker bestaat uit een grid met kaarten van vijanden, vallen, toverdrankjes en schilden. Elke beurt stap je opzij naar een andere kaart. Stap je op een vijand? Dan wordt de aanvalskracht van het monster van je levenspunten afgetrokken. Stap je op een toverdrankje of schild, dan krijg je er levenspunten of verdediging bij. Op deze manier moet je steeds verder zien te komen om zoveel mogelijk muntjes te verzamelen.

Look, Your Loot!

Igor Suntsev

Gratis via App Store

4. Absolute Drift

Absolute Drift is een racegame, maar niet zoals je gewend bent. Het gaat in deze game namelijk niet om zo snel mogelijk rijden, maar om te driften en zo punten te verdienen. Absolute Drift is geen makkelijke game om onder de knie te krijgen, maar als je trek hebt in een uitdaging met een game die het net even anders doet, dan is Absolute Drift de moeite waard.

Absolute Drift

Noodlecake

€ 2,99 via App Store

5. Hag’s Castle

Net als in The Eyes of Ara betreed je in Hag’s Castle een bijzonder kasteel. Deze keer niet om puzzels op te lossen, maar om vijanden te verslaan en zo ver mogelijk te komen. Het halve scherm is gereserveerd voor de besturing. Hier staat grote pijlen in beeld om te lopen, of plaatjes van acties zoals het overhalen van een hendel of het beklimmen van een trap. Dat zorgt voor een soepel speelbare game. Het vechtsysteem is niet ideaal, maar Hag’s Castle biedt genoeg voor een fijn avontuur.

Hags Castle

Edward Sludden

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Meer iOS-games

Trekken deze games je toch niet aan, of zoek je gewoonweg nog meer om te spelen? Dan ben je bij ons aan het goede adres, want we kiezen elke maand vijf nieuwe games uit. Check de vorige edities ook eens. Voor toekomstige gametips schrijf je je in voor onze nieuwsbrief, of download je de iPhoned-app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen