De 10 beste iOS-games van januari – 2016

Erwin Vogelaar
30 januari 2016, 14:30
6 min leestijd
De 10 beste iOS-games van januari – 2016

Uit de enorme sloot aan nieuwe iOS-games kiezen wij de mooiste titels uit die je echt niet mag missen. Dit zijn de toppers van januari.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS games januari

Omdat er zoveel games uitkomen in de App Store, kiezen wij aan het eind van elke maand de beste titels uit die recentelijk zijn verschenen. Met deze maand een nieuwe game van de makers van Rymdkapsel, een Pokémon-game die eigenlijk geen Pokémon-game is, explosieve katten en jelly. Heel veel jelly.

1. Twofold Inc.

twofold inc.

webbfarbror AB

€ 4,99 via App Store

De beste games hebben een simpel en uniek concept dat makkelijk te begrijpen is, maar ook zo complex blijkt dat je maanden nodig hebt om het compleet te doorgronden. Twofold Inc. is zo’n game. Hoewel je alleen maar vakjes met dezelfde kleur bij elkaar zoekt om een ketting te vormen, heeft de game een unieke twist door de opdrachten die je krijgt. Met steeds moeilijkere opdrachten, wordt het je lastiger gemaakt om kettingen te maken. Je moet goed nadenken over elke beweging en vooruit plannen om de moeilijkere opdrachten te volbrengen en zo een hoge score te krijgen.

twofold inc.
twofold inc.
twofold inc.
twofold inc.
twofold inc.
twofold inc.
twofold inc.
twofold inc.

De game is gemaakt door dezelfde mensen achter Rymdkapsel. Die game viel ook al op door een uniek concept met een fantastische vormgeving. Twofold Inc. zet dat idee voort, maar het voelt nu al alsof deze game een stuk langer houdbaar zal zijn. Wij krijgen er in ieder geval niet genoeg van en verwachten dat Twofold Inc. nog wel een tijdje op onze apparaten geïnstalleerd blijft staan.

2. Pocket Mortys

Rick and Morty: Pocket Mortys

[adult swim]

Gratis via App Store

Ken je de Pokémon-games van Nintendo voor de GameBoy en Nintendo DS? Nintendo is bezig verscheidene bekende Nintendo-personages naar iOS te brengen, maar of de Pokémon daar bij horen betwijfelen we. Dit houdt andere gamemakers echter niet tegen om geïnspireerd te raken door deze klassiekers. Zo ook in deze game gebaseerd op de doldwaze animatieserie Rick & Morty.

In Rick & Morty bezoeken de hoofdpersonages allerlei dimensies waar ze talloze verschillende versies van zichzelf tegenkomen. Rick besluit in Pocket Mortys een verzameling Mortys te starten en daarvoor moet Morty tegen allerlei andere Mortys vechten. De game is wellicht niet zo diep als Pokémon, maar de typische humor vult die leegte uitstekend op.

3. Circa Infinity

Circa Infinity - GameClub

GameClub

Gratis via App Store

Houd je vast, want Circa Infinity is om duizelig van te worden. In de game kom je terecht in een wereld vol ronddraaiende cirkels, waarin je van cirkel naar cirkel springt. Het start nog redelijk overzichtelijk. Je springt omhoog en raakt de volgende cirkel aan waarna je plots op die cirkel staat. In die tweede cirkel is een stukje verdwenen. Spring je op dat stukje, dan sta je plots in de cirkel met weer een nieuwe kleine cirkel om naartoe te springen. Snap je het nog? Als je speelt wordt het allemaal snel duidelijk.

In de game wordt het je steeds moeilijker gemaakt door rode monsters, die goed opvallen omdat de rest van de game enkel uit zwart en wit bestaat. Raak je een monster aan, dan moet je weer een cirkel terug. De monsters verzinnen in elk level weer nieuwe trucjes om je het zo lastig mogelijk te maken. Circa Infinty is een bijzonder fijne game waar je reactievermogen steeds meer op de proef wordt gesteld.

4. Crashlands

Crashlands

Butterscotch Shenanigans, Inc.

€ 7,99 via App Store

Crashlands is een uitgebreide craftinggame in de stijl van pc- en spelcomputergame Don’t Starve. Hoewel in dit geval het eten hier niet voorop staat, moet je in deze wereld wel een hoop resources verzamelen om objecten te bouwen. Voor bepaalde spullen heb je werktuigen nodig die je ook weer moet bouwen en daar heb je weer andere resources voor nodig. Op deze manier word je steeds meer meester van de vreemde planeet waar je op beland bent. Een grote game waar je een tijdje mee vooruit kan.

5. Sky Chasers

Sky Chasers

Lucky Kat Studios

Gratis via App Store

Sky Chasers is een hele leuke game uit Nederland, gemaakt door het in Den Haag gevestigde Lucky Kat Studios. In de game stap je in een kartonnen doos met raketten, die je bestuurt door de rechter en/of linkerkant van je scherm in te drukken. Met de doos reis je door een wereld waar gevaar op de loer ligt. In de wereld verzamel je muntjes en diamanten om je voertuig te verbeteren en om checkpoints te kunnen kopen. De stijl van de game, zowel in uiterlijk als gameplay, voelt erg retro aan, maar is toch ook modern. Een fijn avontuur voor tussendoor.

6. Lonewolf

LONEWOLF

FDG Mobile Games

Gratis via App Store

In Lonewolf kruip je in de huid van een huurmoordenaar. Het is geen gezellige game, want je wordt in elke missie erop uitgestuurd om iemand te vermoorden. Wel is het een sterkere game dan je na een eerste blik zou verwachten. In elke missie moet je met een sniper rifle je doelwit neerschieten, maar uiteraard wordt dit je steeds moeilijker gemaakt. Blijf rustig en schiet alleen als je zeker weet dat je kogel zijn doel vindt. Ondertussen speelt er ook een interessant verhaal op de achtergrond mee dat zeer de moeite waard is.

7. Punch Club

Punch Club

tinyBuild LLC

€ 5,99 via App Store

In Punch Club beheer je het leven van een boksheld, die eerst nog veel moet trainen tot hij de ster van de ring kan worden. Hiervoor moet hij zijn tijd goed verdelen tussen werken en sporten. Elke verloren minuut kan teveel zijn als hij het tegen andere boksers op moet nemen. Is hij wel sterk genoeg? De gevechten zelf spelen automatisch, dus daar kun je alleen naar kijken. Verwacht van Punch Club dus vooral geen vechtgame, maar een simulatie waarin alles draait om dedicatie.

8. Exploding Kittens

Exploding Kittens®

Exploding Kittens, Inc

€ 2,49 via App Store

Exploding Kittens is een kaartspel dat nu ook op iOS te spelen is. Het idee dat dat je een stapel kaarten hebt, waarbij elke speler om de beurt een kaart pakt. Pak je de ‘exploding kitten’, dan lig je uit het spel. Klinkt simpel toch? De game is gelukkig wel een stukje ingewikkelder dan dat, want er zijn ook kaarten waardoor je juist in het spel blijft en allerlei andere kaarten die het spelverloop op interessante manieren beïnvloeden. Het is een leuk kaartspel dat helaas wel alleen lokaal te spelen is.

9. Worms 4

Worms™ 4

Team17 Digital Limited

€ 1,19 via App Store

De Worms-serie heeft een facelift gehad met Worms 4. De game is vanaf de grond af gemaakt voor smartphones. Niet alleen het uiterlijk is opgepoetst, maar de missies zijn ook aangepast voor de smartphonegamer. Voor één speler zijn er allerlei korte missies te spelen met de bekende Worms-gameplay inclusief springende wormpjes, grote wapens, lastige wind en de leuke humor. Ook kun je het tegen iemand anders opnemen in multiplayer in behapbare wedstrijdjes.

10. Candy Crush Jelly Saga

Candy Crush Jelly Saga

King

Gratis via App Store

Tijd om helemaal jelly te gaan met de nieuwe Candy Crush Saga. Dit nieuwe deel draait volledig om het nieuwe element Jelly dat uitgesmeerd moet worden over het speelveld. Door snoepjes te combineren zorg je ervoor dat de Jelly in elk vakje terecht komt. Voor de rest draait de game om de herkenbare en nog altijd ongekend populaire Candy Crush-gameplay. Hier ben je in ieder geval wel weer even (mier)zoet mee.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu