De 5 beste iOS-games van april: The Elder Scrolls, Photographs, Rolando

30 april 2019, 19:22
3 min leestijd
De 5 beste iOS-games van april: The Elder Scrolls, Photographs, Rolando

We duiken in het enorme aanbod van nieuwe games in de App Store en plukken de pareltjes eruit. Dit zijn de beste iOS games van april 2019.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games april 2019

Een oude bekende rolt deze maand langs in onze lijst met beste games van april. Ook breidt The Elder Scrolls verder uit naar smartphones en is de nieuwe game van de maker achter You Must Build a Boat speelbaar. Wat ga jij spelen?

1. The Elder Scrolls: Blades

The Elder Scrolls: Blades is mogelijk niet wat je verwacht van een The Elder Scrolls-game. Je krijgt namelijk geen grote, open wereld voorgeschoteld waarin je vrij bent om te doen wat je wil. Gamemaker Bethesda wil zijn gamemerk echter uitbreiden met meer soorten games. Zo verscheen een paar jaar geleden al het kaartspel The Elder Scrolls: Legends en nu kun je aan de slag met The Elder Scrolls: Blades.

Blades richt zich op het voldoen van quests in afgebakende stukken wereld met beperkte bewegingsvrijheid. Toch is het een leuke game om te spelen, met een stad die je uitbouwt, personages die je ontmoet en meer. De game is gratis, maar om kisten in de game te openen moet je wachten of lever je diamanten in. Die diamanten kosten echt geld. Lees meer over de game in onze The Elder Scrolls: Blades review.

The Elder Scrolls: Blades

Bethesda

Gratis via App Store

2. Photographs

Gameplay kan op mooie manieren gebruikt worden om een verhaal te vertellen. Daar is de game Florence het beste voorbeeld van. De nieuwe game Photographs (van de maker achter 10000000 en You Must Build a Boat) doet het op een eigen manier, met puzzeltjes waarmee bijvoorbeeld de relatie tussen personages in beeld wordt gebracht. Dat gebeurt in een serie verhaaltjes met elk een eigen type puzzel. Het resultaat is een fijn, hartverwarmend spel.

Photographs - Puzzle Stories

EightyEight Games LTD

€ 3,99 via App Store

3. Rolando: Royal Edition

Ken je Rolando nog? Deze game verscheen in 2008 en was één van de eerste hits voor de iPhone. Deze platformpuzzelgame gebruikte ongeveer elke mogelijkheid van de originele iPhone om balletjes in de game te verplaatsen. Spelers moesten kantelen, tikken en swipen. De makers hebben de game nu compleet opgepoetst en geschikt gemaakt voor de grotere smartphones van 2019. En wat blijkt? De game is nog steeds leuk!

Rolando: Royal Edition

HandCircus Limited

€ 5,99 via App Store

4. Poly Island

Poly Island is een puzzelspelletje voor als je even iets heel rustgevends wil. Eigenlijk maak je een soort kleurplaten, zonder dat je hoeft te kleuren. Je sleept de puzzelstukjes naar het juiste vakje totdat het plaatje compleet is. Soms kun je het resulterende figuurtje op je eigen digitale eiland plaatsen. Veel meer is de game niet, maar dat is ook niet nodig.

Poly Island: Coloring Art Book

Huckleberry BV

Gratis via App Store

5. OCO

OCO is een originele puzzelgame waar je maar een enkele vinger voor nodig hebt. Levels bestaan uit een ronddraaiende schijf vol platformpjes. Jij bent daarin een wit blokje dat alleen kan springen. Je doel is om alle gele blokjes te pakken zonder dat je naar beneden valt. Hoe dat in de praktijk werkt wordt direct duidelijk als je de game in beweging ziet.

OCO

SPECTRUM48 LIMITED

Gratis via App Store

Meer games

Is dit nog niet genoeg? We duiken elke maand in de App Store om weer vijf nieuwe games uit te zoeken. Check ook onze lijst met de beste iOS-games van maart. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief om volgende maand vijf nieuwe games in je mailbox te ontvangen. Of download onze app via de knop hieronder.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu