Tikken op dat scherm: 4 toffe clicker-games voor iOS

Rutger Otto
6 december 2015, 13:00
3 min leestijd
Tikken op dat scherm: 4 toffe clicker-games voor iOS

De één ziet er de lol van in, de ander vindt het zonde van de tijd, maar hoe je het ook wendt of keert: clickers zijn een hit. En ze vinden steeds vaker hun weg naar iOS. Dit zijn de vier beste. Tikken maar!

Lees verder na de advertentie.

iOS clicker games

Clicker games komen van de computer en zijn spelletjes die iedereen kan draaien en spelen. Echt uitdagend is het niet, want het enige dat je hoeft te doen is klikken, bijvoorbeeld om vijanden te verslaan. Hoe meer je klikt, des te meer upgrades je vrijspeelt. Daarmee word je sterker, zodat je vijanden sneller neerhaalt. Ondertussen gaan overal op het scherm cijfertjes omhoog. En dat is op een bepaalde manier zeer bevredigend en zelfs een beetje verslavend, ook al komt er nooit een einde aan.

Zijn het wel games als je niet af kunt gaan en je alleen maar hetzelfde moet doen? Daar zijn de meningen over verdeeld. Sommige clickers spelen zelfs zelf verder op de achtergrond… Ook op iOS zijn dit soort games nu te vinden. Wil je er eens één proberen, dan lichten wij er een paar van de beste voor je uit.

Clicker Heroes

Playsaurus, Inc.

Gratis via App Store

Misschien wel de bekendste van allemaal is Clicker Heroes. De game kreeg bekendheid via het gamingplatform Steam op de PC, maar is ook op iOS te spelen. Het cartoony spel schotelt je steeds een reeks vijanden voor met een sterkere baas na tien levels. Door goud te verzamelen kun je helden upgraden en nieuwe helden kopen om sterker te worden. Tikken op het scherm betekent tikken uitdelen aan de monsters.

tap titans

Tap Titans

Game Hive Corp.

Gratis via App Store

In de wereld van Tap Titans draait alles om het verslaan van reusachtige beesten. Ook in deze game tik je om klappen uit te delen. Ondertussen verzamel je helden en artefacten. Tap Titans speelt gemakkelijk en valt vooral op dankzij de aantrekkelijke visuele laag die over het spel ligt. In tegenstelling tot Clicker Heroes staan de helden daadwerkelijk in het scherm, waardoor je na een tijd een heel leger ziet knokken.

Groove Planet - Rhythm Clicker

Animoca Brands

Gratis via App Store

Groove Planet is een nieuwe clicker op iOS, die deze week zelfs door Apple verkozen is als één van de ‘Beste nieuwe games’. Dit spel pakt het iets anders aan dan de andere clickers. Het idee van Groove Planet is dat je een complete planeet inricht met gebouwen, maar de planeet is een langspeelplaat en alles draait om muziek. Je moet nog steeds op het scherm tappen, maar dan wel op de maat van de muziek. Zo bouw je een combo op en hoe hoger die is, des te meer geldt je verdient voor upgrades en nieuwe gebouwen, waardoor je nóg meer verdient. Af en toe verschijnen er ufo’s die je uit de lucht moet tikken en ondertussen zijn er challenges om meer te verdienen.

https://www.youtube.com/watch?v=5i6vSMIWw5w

AdVenture Capitalist

Hyper Hippo Publishing Ltd.

Gratis via App Store

Adventure Capitalist is niet de meest aantrekkelijk ogende clicker uit deze lijst, maar heeft wel een leuk idee. In het spel probeer je een succesvol zakenman te worden. Je begint met een simpel citroenkraampje, maar uiteindelijk breid je jouw imperium uit met een filmstudio en oliebedrijf. Het geld stroomt binnen terwijl je klikt. En wil je zelf niet klikken, dan huur je gewoon wat managers in die dat voor je doen. Laat dat geld maar binnenstromen.

Lees meer over apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu