De 7 beste chat-apps voor iOS die ook op de Mac werken

Rutger Otto
18 augustus 2015, 20:04
3 min leestijd
De 7 beste chat-apps voor iOS die ook op de Mac werken

Alles staat tegenwoordig in verbinding. Begin je een gesprek op de iPhone, dan wil je hem bij thuiskomst of op kantoor misschien voortzetten op je Mac. Met deze zeven chat-apps kan dat.

Lees verder na de advertentie.

iOS chat-apps

De eerste screenshot van de webversie van WhatsApp voor iOS is opgedoken. Met die functie zou je gesprekken van de app op je computer kunnen voortzetten, iets wat nu nog niet mogelijk is, behalve als je een Android- of Windows-telefoon hebt. Het wordt tijd dat WhatsApp eindelijk eens op het web werkt, want met de onderstaande apps kun je al veel langer op verschillende platformen chatten.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store

Hoewel deze lijst niet op volgorde gaat van hoe goed de app is, is Telegram met stip op één het beste WhatsApp-alternatief. Met de app kun je chatten met vrienden, maar omdat de dienst met een gebruikersnaam werkt en niet per se met telefoonnummer, kun je gemakkelijk op verschillende apparaten inloggen. Verder heb je met Telegram toegang tot geheime, versleutelde chats en kun je stickers en bots (bijvoorbeeld voor gifjes) toevoegen.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Facebook Messenger is sinds 2014 afgesplitst van de reguliere Facebook-app. Hoewel de chat-app aanvankelijk veel tegenstand kreeg te verduren, heeft Facebook Messenger inmiddels al bijna evenveel maandelijkse gebruikers als WhatsApp. Met de chat-app kun je op zowel iOS als computer met Facebook-vrienden praten. De dienst wordt steeds meer uitgebreid tot een compleet chat-platform. Je kunt tegenwoordig via de iOS-app bijvoorbeeld gifjes naar elkaar sturen en je hebt keuze uit een enorm aanbod van stickers.

facebook messenger giphy

Happening

Happening BV

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Het Nederlandse Happening is meer dan een chat-app, maar kan wel als zodanig gebruikt worden. Naast een losse iOS-app kun je Happening ook via web gebruiken. Afgezien van (groeps)chatten is het eveneens mogelijk om anoniem berichten te sturen en spelletjes te doen, zoals een ranking-game waarbij je vrienden moet ranken.

Hangouts

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Google Hangouts is nooit heel populair geworden, maar het is een prima chat-app. Recent werd de app nog vernieuwd waardoor hij gebruiksvriendelijker is geworden. Een volledig nieuwe webversie zorgt dat je ook op de computer met anderen kunt praten. Daarnaast kun je altijd nog direct vanuit Gmail aan de slag met de chatdienst. Vereist is wel dat je een Google-account hebt om mee in te loggen.

slackbot

Slack

Slack Technologies, Inc.

Gratis via App Store

Slack is de perfecte chat-app voor op kantoor of in teams. Niet alleen kun je er snel werkoverleg plegen met je collega’s, ook kun je privé-chats starten. In de app wissel je snel en gemakkelijk tussen gesprekken. Als je aan veel verschillende teams en gesprekken deelneemt, is vooral de Mac-versie een overzichtelijke app.

Skype

Skype Communications S.a.r.l

Gratis via App Store

Bij Skype denk je waarschijnlijk direct aan (video)bellen, maar je kunt de dienst ook prima gebruiken om enkel berichten mee te versturen. Dat kan zowel vanaf de iPhone als de pc.

iMessage

iMessage is de standaard berichtendienst van Apple en staat voorgeïnstalleerd op je iPhone en Mac. Met de app kun je berichten sturen naar je contacten via het Apple-apparaat naar keuze. Handig is dat veel toetsenborden die je in de App Store kan downloaden, het beste werken met Berichten, zoals de app ook wel bekend staat. Zelfgemaakte stickers of plaatjes van toetsenborden hoef je niet te kopiëren en plakken, maar kunnen meestal direct in een bericht verstuurd worden.

Lees meer over apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu