De 6 beste widgets voor iOS 8: deze moet je hebben

26 september 2014, 13:23
4 min leestijd
De 6 beste widgets voor iOS 8: deze moet je hebben

iOS 8 voegt – zoals een grote update betaamt – de nodige nieuwe features en verbeteringen toe. Een van de verbeteringen is de introductie van widgets, die nu in het notificatiescherm van je iDevice in te stellen zijn. Wij lichten de 6 beste iOS 8 widgets voor je uit.

Lees verder na de advertentie.

iOS 8 widgets: dit moet je weten

Voordat we de enkele iOS 8 widgets uitlichten, is het handig om te weten hoe je ze in het notificatiescherm laat verschijnen. Wanneer je het notificatiescherm opent, zie je onderaan het knopje ‘wijzig’ staan. Tik hierop om vervolgens een keuze te maken uit welke widgets jij tot je beschikking wilt hebben.

Wdgts

Tanmay Sonawane

Gratis via App Store

Wdgts is een verzamel-app waarmee je een vijftal simpele widgets in je notificatiescherm kunt plaatsen. Hierbij gaat het om een rekenmachine, een overzicht van verschillende tijdzones, een agenda, een fotoframe en de mogelijkheid om wisselkoersen te berekenen. Dit is handig wanneer je ook diverse simpele functionaliteiten in je notificatiescherm wilt hebben.

In de app zelf zijn de widgets verder in te stellen en is er ook de mogelijkheid om premium functionaliteiten aan te schaffen. Denk hierbij aan het kopiëren en plakken van informatie tussen de verschillende widgets en de mogelijkheid om meer wisselkoersen en foto’s in te stellen. Dit Premium-pakket kost 89 cent, maar de gratis versie zal voor de meeste mensen prima voldoen.

iTranslate Vertalen

Easy Tiger Apps, LLC.

Gratis via App Store

Met de iTranslate widget kun je woorden op een snelle manier vertalen. Dit is handig als je tijdens het lezen van bijvoorbeeld een Engels artikel niet meer op de betekenis van een woord kunt komen. Hetgene wat je dan moet doen is het volgende: selecteer het desbetreffende woord en kopieer deze naar je klembord. Vervolgens open je het notificatiescherm en druk je op het iTranslate-knopje. Hierna verschijnt de vertaling van het woord wat je zojuist heb gekopieerd.

In de iTranslate-app kun je uit ruim 80 verschillende talen kiezen, dus aan keuze geen gebrek. Net als Wdgts is iTranslate gratis te downloaden maar kost een Premium-pakket met aanvullende functionaliteiten wel geld, deze zijn overigens niet benodigd voor de widget.

Yahoo Weer

Yahoo

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Wanneer je op zoek bent naar een goede weer-widget, dan is Yahoo Weather een absolute aanrader. De Yahoo Weather-app is een verbeterde versie van de standaard Weer-app die we in iOS vinden. De widget laat de huidige en latere weersomstandigheden zien. Dit wordt gepresenteerd met een mooie foto van de locatie waar je je op dat moment bevindt.

Doordat er maar een beperkte hoeveelheid informatie in de widgets getoond kan worden, mist er een boel weersinformatie die wel in de app terug te vinden is. Desondanks is de Yahoo Weather-widget zeker de moeite waard en is ook nog eens gratis te downloaden.

Launcher met meerdere widgets

Cromulent Labs

Gratis via App Store

Launcher is een widget wanneer je snelkoppelingen naar contacten, webpagina of apps kunt plaatsen in je notificatiescherm. Wanneer je vele pagina’s aan apps op je iPhone hebt staan, dan is het handig om met Launcher een aantal snelkoppelingen te maken zodat je deze niet telkens hoeft op te zoeken. Launcher is de ideale aanvulling op de standaard dock van vier apps, die onderaan je scherm staan.

Met de gratis versie van Launcher zijn twee rijen aan snelkoppelingen te plaatsen. Wanneer je behoefte hebt aan meer snelkoppelingen, dan geeft de Premium-versie (2,69 euro) je drie extra rijen.


Quickiee biedt supersnel toegang tot al je socialmedia-accounts en laat je via de widget berichten plaatsen op Twitter of Facebook. Ook kun je met de widget een sms of e-mail sturen. Ondanks Quickiee snel en vloeiend werkt, is het jammer dat je wordt doorgestuurd naar de Quickiee-app en dat je niet vanuit het notificatiescherm direct kunt typen.

Quickiee is overigens wel volledig gratis en is net als Launcher handig wanneer je vele pagina’s met apps op je iPhone hebt staan.

DataMan - Data Usage Widget

Johnny Ixe

€ 0,99 via App Store

Tot slot lichten we DataMan Next uit: een widget waarmee je gemakkelijk je internetverbruik kunt checken, zodat je ten alle tijden weet hoeveel MB’s je nog over hebt van je maandelijkse bundel. Naast het precieze aantal MB’s geeft DataMan Next ook een percentage weer en de widget verandert van kleur naarmate je meer data hebt gebruikt. Hierdoor geeft DataMan je precies genoeg informatie en is het in principe niet nodig om de app er nog naast te gebruiken. DataMan Next kost overigens eenmalig 1,79 euro.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu