De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Met deze 4 iOS 8 toetsenborden typ je straks helemaal foutloos

Wouter Nijsen
17 september 2014, 13:35
3 min leestijd
Met deze 4 iOS 8 toetsenborden typ je straks helemaal foutloos

Vandaag verschijnt iOS 8 en is het eindelijk mogelijk om toetsenborden van derden te gebruiken. Waar we voorheen vastzaten aan de ‘klassieke’ manier van typen op de iPhone, kun je nu aan de slag nieuwe en slimmere keyboards. We lichten de beste 4 voor je uit.

Lees verder na de advertentie.

QuickType

iOS 8 toetsenborden

Apple voegt niet alleen de mogelijkheid toe om externe iOS 8 toetsenborden te downloaden, maar introduceert ook zelf een nieuwe manier van typen: QuickType. QuickType geeft woordsuggesties gebaseerd op eerdere gesprekken en je persoonlijke schrijfstijl. Ook handig is dat er verschillende woordsuggesties door QuickType worden gemaakt, op basis van de app waarin je je bevindt.

Mocht je met een berichtje in iMessage bezig zijn, dan worden er vooral informele woorden als suggestie aangeboden. Stuur je een bericht vanuit de Mail-app, dan worden formele woorden getoond die meer bij de situatie passen.  De toevoeging van QuickType zorgt er volgens Apple voor dat je volledige zinnen typt met slechts een paar tikken op je iPhone of iPad. QuickType ondersteunt op het moment van schrijven helaas nog niet de Nederlandse taal.

Swype

iOS 8 toetsenborden

Toetsenbord-app Swype is ontzettend populair op Android en velen zweren bij het gebruiken van deze manier van typen. Vanochtend werd bekendgemaakt dat Swype gelijktijdig met iOS 8 naar de iPhone komt. Met dit keyboard veeg je over  letters heen om woorden te vormen en haal je je vingers alleen van het toetsenbord af wanneer je een nieuw woord wilt typen. Wanneer er een woord niet wordt herkent, dan is het mogelijk om deze zelf toe te voegen.

Swype biedt dus exact dezelfde mogelijkheden als op Android en is voor 89 cent in de App Store te vinden. Swype ondersteunt tot op heden nog niet de Nederlandse taal, maar de ontwikkelaars achter Swype beloven in aankomende updates meer talen toe te voegen.

SwiftKey

iOS 8 toetsenborden

Net als Swype is ook toetsenbord-app SwiftKey gelijktijdig met iOS 8 te downloaden. Met dit toetsenbord veeg je – net als bij Swype – over het scherm om snel woorden te formuleren. Wanneer je SwiftKey al eerder hebt gebruikt op een Android-toestel heb je de mogelijkheid om je gehele woordenboek met eerder toegevoegde woorden over te zetten.

In tegenstelling tot Swype is SwiftKey gratis te downloaden in de App Store. Op het moment van schrijven ondersteunt de app helaas nog niet de Nederlandse taal.

Microsoft SwiftKey AI Keyboard

SwiftKey

Gratis via App Store

Fleksy

iOS 8 toetsenborden

Tot slot willen we Fleksy uitlichten. Deze komt net als de eerder genoemde iOS 8 toetsenborden gelijktijdig met de nieuwe iOS-versie uit. Eerder verscheen het keyboard al voor Android. Fleksy maakt gebruik van geometrische intelligentie waardoor het volgens de ontwikkelaar mogelijk is om in een razend tempo volledige zinnen te typen, zelfs als je onderweg foutjes maakt.

Fleksy verbetert door zijn autocorrect-functies automatische woorden en hierdoor is het dus niet nodig om jezelf telkens te verbeteren. Het keyboard kenmerkt zich daarnaast door de toevoeging van ruim 600 emoji’s en verschillende thema’s waarmee je je toetsenbord naar wens kan vormgeven. De iPhone-versie van Fleksy kost 89 cent, maar in de app kun je ook ‘Premium Theme packs’ downloaden waardoor je meer thema’s tot je beschikking krijgt. Deze premium-packs kosten 89 cent. Fleksy ondersteunt standaard de Nederlandse taal.

Fleksy- GIF, Web & Yelp Search

Fleksy, Inc.

Gratis via App Store

Ben je van plan om iOS 8 te downloaden? Tref dan deze 5 voorbereidingen.

Het laatste iOS 8 nieuws op een rijtje

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu