De 9 beste iOS 8 apps: deze toppers zijn nu al geoptimaliseerd

Wouter Nijsen
23 september 2014, 19:03
4 min leestijd
De 9 beste iOS 8 apps: deze toppers zijn nu al geoptimaliseerd

Veel ontwikkelaars zijn al flink aan de slag gegaan om hun apps te optimaliseren voor iOS 8, zodat deze gebruikmaken van de nieuwe features die het OS. In dit artikel lichten we de beste iOS 8 apps voor je uit.

Lees verder na de advertentie.

Pocket

Read It Later, Inc

Gratis via App Store

Pocket is een app waarmee je gemakkelijk artikelen, video’s en webpagina’s kan bewaren om later terug te lezen. Waar je voorheen de URL van een pagina moest opslaan en mailen is er nu een Pocket-extensie te vinden in Safari. Hiermee sla je een stuk gemakkelijker pagina’s op en kun je deze later in de Pocket-app direct lezen, ook zonder een internetverbinding. Dankzij de nieuwe Handoff-functie start je bijvoorbeeld onderweg met lezen op je iPhone, waarna je thuis op een ander apparaat verder gaat.

1Password 7 • Password Manager

AgileBits Inc.

Gratis via App Store

1Password is een handige app die sterke en unieke wachtwoorden voor je aanmaakt en bewaart. Hierdoor ben je altijd gegarandeerd van een sterk wachtwoord dat goede beveiligd biedt. De app heeft een iOS 8-update gekregen waarmee je onder andere TouchID kan gebruiken om wachtwoorden verder te beveiligen. Ook is er een Safari-integratie toegevoegd waardoor het makkelijker is wachtwoorden op te slaan zonder dat de browser verlaten hoeft te worden. Tot slot kan 1Password nu gebruikt worden voor het invoegen en bewaren van wachtwoorden van andere apps, mits deze 1Password-ondersteuning hebben.

Fleksy- GIF, Web & Yelp Search

Fleksy, Inc.

Gratis via App Store

iOS 8 opent de deuren voor externe toetsenborden en daardoor hoeven we niet meer per se de ‘normale’ manier van typen te gebruiken. Hoewel we ook Swype en SwiftKey in dit lijstje hadden kunnen noemen, kiezen we toch voor Fleksy. Dit is namelijk de enige toetsenbord-app is die op dit moment de Nederlandse taal ondersteunt. Met Fleksy veeg je over het toetsenbord om te typen. Typfoutjes worden automatisch gecorrigeerd door de autocorrectie-functie. Met Fleksy is ook je toetsenbord van een kleurtje te voorzien en zijn er meer dan 800 emoji’s aanwezig om je berichten tot leven te laten komen.

Asphalt 8: Airborne

Gameloft

Gratis via App Store

Gelijktijdig met de onthulling van iPhone 6 werd door Apple de zogenoemde Metal-techniek aangekondigd. Deze techniek maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om hun games nog mooier te maken, omdat de samenwerking tussen hardware en software beter verloopt. Gameloft, de ontwikkelaar van Asphalt 8: Airborne, is er al gauw bij en heeft haar game voorzien van een update die Metal-ondersteuning toegevoegt. De game was grafisch al een hoogstandje, maar ziet er nu nog beter uit en is echt een genot om naar te kijken.

Camera Plus: Frame The Moments

Global Delight Technologies Pvt. Ltd

€ 3,49 via App Store

Camera Plus heeft dankzij de iOS 8-update veel nieuwe functies en verbeteringen gekregen. Een daarvan is AirSnap, een nieuwe manier om vanaf afstand de Camera Plus-app te bedienen. Zodra AirSnap ingeschakeld wordt, fungeert een iOS 8-device als camera en een ander apparaat als afstandsbediening. Livebeelden op je ‘afstandsbediening’ tonen precies wat je camera gaat vastleggen en zijn volledig te sturen met Camera Plus. Ook voegt de update een extensie toe voor de standaard Foto-app en een deelfunctie voor iOS en Mac.

iMovie

Apple

Gratis via App Store

Het zou natuurlijk gek zijn wanneer Apple haar eigen apps niet optimaliseert voor iOS 8. iMovie heeft dan ook een flinke update gekregen die aanzienlijk meer functionaliteit toegevoegt. Gemaakte video’s kunnen vanuit de standaard Foto’s-app direct bewerkt worden, zonder dat je iMovie hoeft te openen. Je video’s kun je nu ook voorzien van een tiental verschillende filters die door Apple zijn toegevoegd. Verder is het mogelijk om fragmenten van je video’s te versnellen of te vertragen en bestanden direct te uploaden naar iCloud Drive. Tot slot zijn video’s naar andere apps op je iDevice sturen, om ze bijvoorbeeld vervolgens verder te bewerken.

Yahoo Weer

Yahoo

Gratis via App Store

De weer-app van Yahoo is eigenlijk een uitgebreidere en verbeterde versie van de standaard-app die je op je iPhone vindt. Yahoo Weather is in de app zelf te gebruiken, maar kan ook als widget in het berichtencentrum geplaatst worden. Naast je eigen locatie kun je ook andere steden toevoegen. Vervolgens toont de app een uitgebreide weersverwachting, relevante statistieken en foto’s die bij desbetreffende stad worden ingeladen.

Scanner Pro: Document Scanning

Readdle Technologies Limited

Gratis via App Store

Scanner Pro is een van de beste apps wanneer je snel een papieren document digitaal wilt opslaan. De app was al behoorlijk populair, maar is na de update wat ons betreft een van de beste iOS 8 apps. Hij is nu ook geïntegreerd in de standaard Foto’s-app, waardoor je elke foto kan omzetten naar een scan. Ook biedt de app nu ondersteuning voor iCloud Drive, de clouddienst van Apple. TouchID is te gebruiken om documenten te beveiligen en je bestanden zijn ook te verplaatsen naar andere apps op je iPhone.

Evernote - Notes Organizer

Evernote Corporation

Gratis via App Store

Evernote is een grote naam in de App Store. De ontwikkelaars van de populaire notitie-app konden dan ook niet achterblijven en hebben gelijktijdig met de release van iOS 8 een update uitgebracht. Deze laat je foto’s, documenten en webpagina’s middels een extensie in Safari opslaan. Ook handig: je kunt nu vanuit je notificatiecentrum notities maken zodat je niet de aparte app hoeft te openen. Tot slot is je Evernote-account te beveiligen met TouchID, zodat je niet bang hoeft te zijn dat een ander je ideeën jat.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu