iOS 7 iPhone-apps: 7 apps die al helemaal klaar voor zijn de update

Wouter Nijsen
18 september 2013, 15:42
3 min leestijd
iOS 7 iPhone-apps: 7 apps die al helemaal klaar voor zijn de update

Vanavond kun je eindelijk iOS 7 installeren op je iPhone 5, 4S of 4. App-ontwikkelaars willen natuurlijk niet achterblijven op dit gebied. Daarom: zeven apps die je al met recht iOS 7 iPhone-apps mag noemen!

Het is mogelijk dat de icoontjes/afbeeldingen in onze plugin nog niet bijgewerkt zijn. Dat is in de App Store echter wel zo!

1. Muziekscanner Shazam

Shazam is de bekendste app om muzieknummers in je omgeving mee te scannen. Hij wordt daarom ook door heel veel mensen gebruikt. Hierbij lijken de ontwikkelaars goed naar Jony Ive te hebben geluisterd: een blauwe kleur overweegt en de rest van het uiterlijk past nu beter bij iOS 7. De app heeft tevens enkele nieuwe functies gekregen, zoals het kunnen kopen van nummers in iTunes.

Shazam

Shazam Entertainment Ltd.

Gratis via App Store

2. Incheck-app Foursquare

Aan het logo kun je het al zien: deze app is nu helemaal klaar voor iOS 7. Naast het eenvoudigere icoon is de app ook strakker geworden. Een paar kleuren overheersen (vooral Foursquare-blauw) en de rest is vrij wit. Iets wat wel jammer is aan de nieuwe update: er is geen ondersteuning meer voor oudere iOS-versies. Dus je zult minstens op iOS 6 moeten zitten.

Foursquare City Guide

Foursquare Labs, Inc.

Gratis via App Store

Lees verder na de advertentie.

3. Buitenvoorspeller Yahoo Weer

Yahoo weer is voorzien van een nieuw lettertype, het zogeheten parallax-effect dat de achtergrond van je iPhone laat bewegen en – uiteraard – van een nieuwe app-icoontje. Op het gebied van functionaliteit is de app niet noemenswaardig veranderd. De meeste updates die vandaag worden uitgebracht zijn dan ook vooral op uiterlijkheden gericht.

Yahoo Weer

Yahoo

Gratis via App Store

4. Topcamera Camera+

Volgens velen is Camera+ de beste camera-app die je kunt hebben voor je iPhone. Camera+ 4 heeft echter naast uiterlijke veranderingen ook flink wat nieuwe functies. Zo kun je nu foto’s uitprinten via AirPrint en foto’s makkelijker naar andere apps toesturen. Een andere nieuwe optie is ondersteuning voor AirDrop. Daar kun je logischerwijs alleen gebruik van maken als je iOS draait.

Camera+ Legacy

LateNite Apps

€ 3,49 via App Store

5. Veiling-app eBay

Witte menubalken, blauwe knoppen en enkele karakteristieke kleuren: inmiddels ken je het rijtje wel, denken wij zo. eBay past zijn eigen app hier ook op aan. Daarnaast zijn de zoekmogelijkheden van de app flink verbeterd met deze laatste update. De nieuwe zoekbalk heeft bijvoorbeeld drie handige knappen ernaast: eentje voor favorieten, een om de weergave van de lijst te veranderen en een om je resultaten te sorteren.

eBay

eBay Inc.

Gratis via App Store

6. Digitaal tijdschrift Flipboard

Ook Flipboard is er als de kippen bij om zijn app helemaal in het gareel te hebben voor iOS 7. Dit doen de makers onder andere door een parallax-effect te introduceren, dat je bijvoorbeeld ziet als je door de covers van je magazines gaat. Op het gebied van functionaliteit is er helaas niks nieuws.

Flipboard

Flipboard Inc.

Gratis via App Store

7. Praatjes-app TED

TED staat vooral bekend om de inspirerende filmpjes van allerlei TED-sprekers. Dit biedt de app nog steeds, maar dan – je raadt het natuurlijk al – met een flink verfrist uiterlijk. Je waant je bijkans in een app van Apple zelf na alle uiterlijke veranderingen die TED heeft doorgevoerd in zijn iPhone-app. De makers van de app beloven overigens wel dat je nu nauwkeuriger door filmpjes heen kunt scrollen.

TED

TED Conferences LLC

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's