IntoNow: Tv-series herkennen met de iPhone
Redactie

De applicatie ‘Shazam is al enkele jaren mateloos populair op de iPhone. Met deze applicatie kan je muzieknummers herkennen door er een aantal seconden van op te nemen met de iPhone. In de App Store is deze week een applicatie verschenen met een soortgelijke functie. Het grote verschil is dat je met deze applicatie geen muziek, maar tv-series kan herkennen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

IntoNow

De naam van de nieuwe applicatie is IntoNow. De ontwikkelaars hebben een database met ruim twee miljoen series, waardoor de kans groot is dat de applicatie de serie herkent als je er een paar seconden van hebt opgenomen. Toch is de kans groot dat Nederlandse series zoals GTST niet herkend worden op dit moment. Mogelijk wordt de database in de toekomst uitgebreid met Nederlandse series. Dit is de reden dat de applicatie alleen in de Amerikaanse App Store te vinden is.

Het is nog maar de vraag of IntoNow veel gebruikt gaat worden, want je kan de naam van series vrijwel altijd ergens opzoeken in een (digitale) gids. Het succes van Shazam is wel te verklaren, want in reclames krijg je vaak de titel en artiest niet te horen. Bij tv-series is dit wel het geval.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.