Into The Dim: roguelike met een twist

Rutger Otto
26 december 2015, 15:59
2 min leestijd
Into The Dim: roguelike met een twist
Into the Dim

Into the Dim

Gratis

Reviewscore

7

Het spelletje Into The Dim is een gratis roguelike voor iOS en werkt middels een beurten-systeem waardoor je vijanden tactisch te lijf moet gaan.

Lees verder na de advertentie.

Into The Dim

Anders dan andere roguelike-games is het level-ontwerp in Into The Dim altijd hetzelfde. Je weet dus waar de vijanden ongeveer lopen en waar je muntjes kunt pakken. Hoewel je de eerste paar keer snel het loodje zult leggen, kun je jouw herinnering gebruiken om steeds gemakkelijker door de wereld te banen.

Qua beweging doet het spel ook iets anders. Bovenin beeld staat het aantal levens dat je hebt, met daaronder gevulde puntjes. Dat zijn het aantal passen dat je kunt zetten, voordat de vijanden gaan bewegen. Het is even wennen aan dit systeem, maar ook aan hoe vijanden bewegen. Na een tijdje ga je echter patronen herkennen en leer je Into The Dim beter begrijpen.

Beter worden

Het spel is dan ook een beetje voor doorzetters. De eerste paar keer zul je zoals gezegd snel sterven, maar zoals in een echte roguelike-game word je al snel beter. Vijanden kunnen wat onvoorspelbaar zijn, maar je kunt er wel enigszins op inspelen. Onderweg verzamel je dan ook muntjes, die je na je dood kunt inzetten om bijvoorbeeld wapens of gezondheid te verbeteren. In totaal kun je maximaal vijf hartjes verzamelen en zes bewegingspuntjes vullen. Zodra je zover bent, wordt het spel al een stuk gemakkelijker. Door in-app aankopen kun je jezelf beteren, maar met een beetje geduld kom je al gauw een heel eind.

In de levels vind je overigens ook hulpmiddelen. Zo kun je tegen een doosje met kogels aanlopen om je pistool bij te vullen (waarmee je op veilige afstand op vijanden kunt schieten). Ga je dood, dan kun je ervoor kiezen om verder te spelen door een advertentievideo te bekijken. Je kunt echter ook stoppen en het direct opnieuw proberen.

into the dim

Oud en nieuw

Into The Dim valt natuurlijk direct op vanwege zijn weinig gekleurde uiterlijk, dat lijkt alsof je een Gameboy-game zit te spelen. Wat ons betreft oogt het in elk geval prachtig. Het combineert op deze manier een nieuwe soort gameplay met een klassieke visuele stijl.

Download Into The Dim

Into The Dim is geen game voor iedereen, maar het is een heel vermakelijk spelletje voor als je even niets te doen hebt. Je gaat de wereld in, zoekt muntjes, bouwt je poppetje uit en als je dood gaat, probeer je het met een sterkere uitrusting nog eens. Uiteindelijk weet je hoe je levels moet doorlopen en kom je verder.

Into the Dim

Happymagenta UAB

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu