Instaprint drukt Instagram-foto’s af

Redactie
9 maart 2011, 21:27
1 min leestijd
Instaprint drukt Instagram-foto’s af

Instagram is binnen zeer korte tijd enorm populair geworden onder de iPhone-gebruikers. Met deze fotodienst kan je namelijk enorm snel foto’s bewerken én delen met je vrienden. Sinds enkele weken heeft de ontwikkelaar van de dienst een API gelanceerd. Hiermee kunnen ontwikkelaars binnen hun software gebruikmaken van de dienst. Instaprint is hier al een mooi voorbeeld van.

Foto’s uitprinten met bepaalde hashtags

Instaprint is een dienst waarmee je Instagram-foto’s die een bepaalde hashtag of locatie bevatten kan uitprinten. Hiervoor heb je een speciale printer nodig, want de foto’s worden afgedrukt op een vierkant papiertje. De ontwikkelaars van deze dienst proberen het ‘polaroid’-gevoel weer terug te brengen. Natuurlijk doen ze dit wel op geheel eigen wijze. Op elke afgedrukte foto staan namelijk de fotograaf, titel, locatie en reacties.

Het is nog niet mogelijk om een Instaprint-printer te kopen. Wel is het mogelijk om ze te huren voor je evenement of bijeenkomst. Op dit moment wordt de dienst nog volop getest, en soms kan je daar zelfs aan meedoen. Op het moment van schrijven is er op de website namelijk een live stream te zien met twee printers daarop. Iedereen kan zijn foto daarop af laten drukken door ‘#instaprint’ in de omschrijving te zetten. Ons foto’s zijn er tot nu toe allemaal al uitgekomen na 10 minuutjes.

Lees verder na de advertentie.

Meer informatie vind je op de officiële website.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's