Premium-versie Instapaper nu volledig gratis te gebruiken
Instapaper

Instapaper

Gratis

Onze score

8

Instapaper, een populaire app waarmee je interessante artikelen kunt opslaan om later terug te lezen, was tot dusver deels een betaalde app. Nu komen alle features van Instapaper Premium gratis beschikbaar voor alle gebruikers.

Instapaper Premium gratis te gebruiken

De betaalde features van Instapaper, waaronder de uitgebreide zoekfunctie, zijn nu gratis voor alle Instapaper-gebruikers. Voorheen moest je maandelijks betalen om onder meer advertentievrij gebruik te kunnen maken van de website, maar dat is na de update van vandaag dus niet meer nodig.

Naast de eerder genoemde betaalde functies is er meer dat je nu gratis kunt doen. Je kunt nu onbeperkt notities maken, overbodige informatie uit artikelen laten verwijderen en verhalen voor je laten oplezen door middel van playlists. Daarnaast is nu ook de Amazon Kindle-integratie volledig te gebruiken zonder dat een abonnement vereist is. Als je al betaald had voor de app zal Instapaper je je geld teruggeven. Ook gebruikers die al langere tijd een abonnement hadden, kunnen de komende weken hun geld terug verwachten.

Volgens Instapaper is het mogelijk de dienst nu volledig gratis aan te bieden doordat het bedrijf overgenomen is door Pinterest. Met de financiële steun van een groter bedrijf is het mogelijk geworden de dienst zonder betalende gebruikers te laten draaien. Ook alle overige advertenties en reclames op de website van Instapaper zijn nu definitief verleden tijd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Met Instapaper kun je artikelen die je online tegenkomt gemakkelijk opslaan. Zo kun je ze later nog eens lezen zonder dat je de pagina opnieuw hoeft te laden. Handig als je zuinig omgaat met je databundel of vaak op plekken bent waar je geen of slecht bereik hebt. Door in Safari op de deelknop te tikken en Instapaper te selecteren, kun je een artikel direct in je archief opslaan.

Tijd om over te stappen van Pocket?

Instapaper is door deze veranderingen een stuk interessanter geworden ten opzichte van concurrerende apps. Zo zul je bij bijvoorbeeld Pocket nog altijd een premium-abonnement af moeten sluiten als je advertentievrij de app wil gebruiken, ondanks dat beide apps vergelijkbare functies aanbieden.

Instapaper downloaden

Instapaper is nu gratis te downloaden voor iOS. Je hebt minimaal iOS 9 of nieuwer nodig en 56MB aan opslagruimte.

Instapaper

Instapaper Holdings, Inc.

6,6 (26 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.