De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Instant-vertaler Word Lens is nu helemaal gratis

Rutger Otto
22 mei 2014, 11:55
2 min leestijd
Instant-vertaler Word Lens is nu helemaal gratis

De vertaalapp Word Lens, die buitenlandse direct door de lens van je iPhone vertaalt, is nu helemaal gratis. Eerder deze week werd het bedrijf Quest Visual, verantwoordelijk voor de app, overgenomen door Google.

Lees verder na de advertentie.

word lens gratis klein

Je kunt nu Word Lens gratis downloaden in de App Store. De app op zich kostte nooit geld, maar je moest wel altijd betalen voor talenpakketten. Ook dat is nu niet meer het geval. Dat maakt Word Lens ineens wel heel aantrekkelijk, zeker nu de vakantiemaanden voor de deur staan.

Direct woorden vertalen

Word Lens herkent woorden als je je camera er op richt. In de demo versie kun je de app woorden in spiegelbeeld zetten en woorden laten verdwijnen. Dat gebeurt allemaal in real-time door de lens van je iPhone. De app wordt echter nog interessanter wanneer je taalpakketten installeert.

Om deze te installeren moest je altijd betalen, nu worden ze door Word Lens gratis aangeboden. Nederlands zit er helaas niet bij, maar als je Engels kunt is dat geen probleem. De app vertaalt de woorden waar je je iPhone op richt meteen op je scherm. Zo kun je Russisch, Portugees, Spaans, Duits, Frans en Italiaans naar het Engels vertalen en andersom. Je moet je telefoon overigens wel goed stil houden en hoewel hij niet vanzelf vloeiende zinnen maakt, helpt Word Lens je een heel eind met het begrijpen van een vreemde taal. Hoe handig is dat voor op vakantie?

Word Lens nu in handen van Google

Afgelopen week kocht Google Word Lens voor een onbekend bedrag. Als bedankje aan supporters werd alles van Word Lens gratis. Voor Google is Quest Visual het een waardevol bedrijf. De zoekgigant gaat Word Lens gebruiken voor Google Translate.

Apple is misschien minder blij met de overname, want het bedrijf gebruikte Word Lens nog in de laatste reclame voor de iPhone 5S. Overigens zal de app niet ineens uit de App Store verdwijnen. Word Lens was altijd al beschikbaar op zowel Android als iOS.

Je kunt Word Lens gratis downloaden uit de App Store. Talenpakketten kun je via in-app downloads gratis binnenhalen. Voor de app is 43,3 MB aan vrije opslagruimte nodig, evenals iOS 6.1 of hoger.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen