Wat je moet weten over het vernieuwde Instagram

24 juni 2015, 8:33
2 min leestijd
Wat je moet weten over het vernieuwde Instagram
Instagram

Instagram

Gratis

Instagram heeft niet één maar twee grote updates doorgevoerd om de app te verbeteren. Daarmee moet het ontdekken van gave foto’s gemakkelijker worden.

Lees verder na de advertentie.

Instagram kondigde de updates aan op zijn blog. “Met de ruim 70 miljoen foto’s en video’s die dagelijks op Instagram worden gepost, blijf je altijd op de hoogte van wat er speelt”, schrijft de dienst. “Of het nu achter de schermen is bij de NBA basketbalfinale of aan de catwalk bij een modeshow, je vindt grote en kleine gebeurtenissen op Instagram. Maar tot nu toe was er niet echt een gemakkelijke manier om deze momenten te vinden.

Explore

De eerste grote update is er voor het ‘Ontdek’-scherm, hoewel deze verbetering voorlopig alleen nog maar in de Verenigde Staten te gebruiken is. Later wordt het wereldwijd uitgerold. Instagram heeft de Ontdek-sectie op de schop genomen, waardoor nu de top trends te zien zijn. Deze worden in real time ververst, zodat ze altijd actueel zijn. Handig als er interessante evenementen plaatsvinden waar je niet bij kunt zijn.

Er zijn trending plaatsen, zodat je locaties ziet die populair zijn, maar er zijn ook trending tags, zoals #fathersday. Daarmee zie je een bepaald evenement of een feestdag vanuit meerdere perspectieven van over de hele wereld.

instagram zoekfunctie

Verbeterde Instagram zoekfunctie

Ook de zoekfunctie van Instagram is grondig vernieuwd. Het is bijvoorbeeld mogelijk om bij zoeken op ‘Plaatsen’ te tikken. Je kunt dan zoeken naar locaties om eens te zien wat mensen daar zoals kieken. Naast Plaatsen kun je ook zoeken op ‘Personen’ en ‘Tags’. Door van de Top-zoekfunctie gebruik te maken, zoek je in alledrie de categorieën.

Instagram downloaden

Versie 7.0 van Instagram is gratis te downloaden in de App Store. Voor de installatie heb je iOS 7 of nieuwer nodig, net als 20,3MB aan vrije opslagruimte.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Bron: Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu