Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Instagram video aangekondigd door Facebook

Roel van Hout
20 juni 2013, 19:43
2 min leestijd
Instagram video aangekondigd door Facebook

Zoals verwacht heeft Facebook afgelopen donderdagavond Instagram video aangekondigd. Voor de nieuwe functionaliteit is goed gekeken naar Vine, maar er zijn wel enkele verschillen.

Instagram video

Instagram video werd aangekondigd op een speciale perspresentatie. Facebook CEO Mark Zuckerberg, die de dienst in 2012 overnam, gaf Instagram-oprichter Kevin Systrom het podium.

Instagram is bedacht voor het vastleggen van belangrijke momenten, aldus Systrom. Toen hij en zijn collega’s de fotodienst bedachten waren toestellen nog niet in staat om gemakkelijk en snel video te verwerken, maar nu wel. Vervolgens onthulde Systrom zoals velen al voorspeld hadden de sterk op Vine lijkende videofunctie, maar begon gelijk met het opsommen van verschillen.

De video functie wordt toegevoegd aan de bestaande app. Dat betekent dat je in het opnamescherm van Instagram kunt kiezen voor video. De filmpjes zijn maximaal 15 seconden lang, in vergelijking met de 7 seconden van Vine. Net als in Vine neem je op door je vinger op het scherm te leggen, en kun je meerdere clipjes achter elkaar zetten. Het verschil met Vine is dat Instagram onthoudt waar een fragment begint en waar het ophoudt, zodat je het kunt verwijderen als het niet goed is.

13 speciale filters voor Instagram video

Instagram heeft 13 nieuwe filters speciaal voor de filmfunctie ontwikkeld. Vine heeft die functionaliteit niet. Voor je een filmpje deelt kun je een startframe naar keuze bepalen dat mensen zien alvorens ze het filmpje afspelen. In Vine is het startframe altijd het eerste beeld. Foto en video komen in één overzicht te staan.

De laatste vernieuwing is misschien wel de meest spectaculaire: Systrom en zijn team hebben technologie ontwikkeld   die wat je opneemt automatisch stabiliseert. In de presentatie werd deze ‘Cinema’-stand getoond aan de hand van een schokkerig filmpje dat door Cinema plots een stuk vloeiender liep. Zie hieronder ons eerste probeersel:

https://instagram.com/p/ayjDeTFwDC/

Vooralsnog lijkt Instagram het principe van Vine te hebben overgenomen en vervolgens flink te hebben verbeterd. Het is afwachten hoe Twitter, eigenaar van Vine hierop gaat reageren.

De update voor Instagram is nu te downloaden in de App store!

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's