Instagram laat je jouw bewaarde foto’s nu organiseren

Erwin Vogelaar
17 april 2017, 18:32
2 min leestijd
Instagram laat je jouw bewaarde foto’s nu organiseren
Instagram

Instagram

Gratis

Reviewscore

9

Instagram laat je sinds eind vorig jaar foto’s van anderen bewaren. Nu rolt Instagram verzamelingen uit, zodat je deze foto’s beter kunt organiseren.

Lees verder na de advertentie.

Instagram verzamelingen

Eind vorig jaar heeft Instagram een bijzonder handige functie toegevoegd aan de app. Met bookmarks kun je foto’s van anderen opslaan om later nog eens te bekijken, zonder dat iemand anders dit kan zien. Je hoeft enkel op het bookmarkicoontje rechtsonder de foto te klikken. Nu is het mogelijk om deze foto’s te organiseren door ze in aparte verzamelingen te plaatsen. Ook deze collecties blijven privé.

Als je een foto opslaat, krijg je de keuze om deze aan een verzameling toe te voegen, of om een nieuwe verzameling te starten. Denk bijvoorbeeld aan een collectie hondenfoto’s, foto’s die je weten te inspireren of foto’s van leuke mensen. Door in een verzameling op het plusicoontje rechtsboven te drukken kun je ook oude bewaarde foto’s toevoegen. De oude tab met opslagen foto’s deelt zich met de update op in twee onderdelen: alle foto’s en verzamelingen.

Volgens Instagram heeft maar liefst 46 procent van alle gebruikers al foto’s opgeslagen. Daarom is er gewerkt aan uitbreiding van de functie. Met deze verzamelingen komt Instagram duidelijk een stukje dichterbij het populaire Pinterest, omdat gebruikers daar ook afbeeldingen in collecties plaatsen. In tegenstelling tot Instagram, zijn Pinterest-collecties voornamelijk publiekelijk. Het lijkt daarom maar een kwestie van tijd tot het mogelijk wordt om een verzameling van opgeslagen Instagramfoto’s met anderen te delen.

Instagram downloaden

Wij zien de verzamelingen op dit moment nog niet terug in Instagram, dus waarschijnlijk wordt de functie nog uitgerold. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van de app downloadt. Dit doe je door op onderstaande link te klikken. Voor het gebruik van de app heb je 89,1MB vrije ruimte nodig. Ook moet je minimaal iOS 8.0 draaien.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen