Zo wordt Instagram een veiligere plek

Erwin Vogelaar
6 december 2016, 20:31
2 min leestijd
Zo wordt Instagram een veiligere plek
Instagram

Instagram

Gratis

Reviewscore

8,5

Instagram veiligheid is een belangrijk punt voor het platform. Zeker omdat de dienst door veel kinderen en jongeren gebruikt wordt. Op deze manier wordt Instagram nu een stuk veiliger gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Instagram veiligheid

Sociale platformen zijn druk bezig om manieren te bedenken om de veiligheid van hun gebruikers te kunnen waarborgen. Met Instagram is het niet anders. Eerder dit jaar heeft dit platform een functie geïntroduceerd waarmee je bepaalde woorden kunt filteren uit je reacties. Binnenkort wordt het mogelijk om de reacties volledig uit te zetten onder een specifieke foto of video. Deze functie was al beschikbaar voor enkele grote accounts, maar binnen enkele weken moet iedereen de reacties kunnen uitschakelen. Dit kan door voor het plaatsen van een foto of video op ‘Geavanceerde instellingen’ te drukken. Hier staat een schakelaartje voor ‘Reacties uitschakelen’. Later kun je dit ook weer wijzigen door naar het menu van dat bericht te gaan.

instagram veiligheid

Ook wordt het in de komende weken mogelijk om reacties te liken. Naast elke reactie staat dan een harticoontje waar je op kunt drukken. Dit is voor Instagram een manier om positief gedrag aan te moedigen.

Voor privé-accounts wordt het nu mogelijk om volgers te verwijderen. Met een privé-account kunnen anderen je alleen volgen als je ze stuk voor stuk accepteert. Toch kan er soms een rotte appel tussen zitten, of gaan vriendschappen kapot. Daarom kun je deze volgers straks gewoon verwijderen door op het menu naast de naam te drukken. De persoon die je verwijdert zal hier geen melding van ontvangen.

De laatste toevoeging is dat wanneer je een bericht ziet van iemand die zichzelf mogelijk gaat verwonden, je hier anoniem een melding van kunt maken. Instagram zal die vriend dan verbinden met organisaties die kunnen helpen. Instagram stelt dat deze updates nog maar het begin zijn en dat er dus nog meer veiligheidsfuncties zullen volgen.

Instagram downloaden

Zorg dat je de nieuwste versie van de app geïnstalleerd hebt staan om deze nieuwe functies zo snel mogelijk te ontvangen. Dat kan door de app te downloaden via onderstaande link in de App Store. Voor de app heb je 73,7MB vrije ruimte nodig en moet je minimaal iOS 8.0 draaien.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Bron: Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu