Instagram update: horizontaal foto’s schieten
Roel van Hout

Dankzij een nieuwe Instagram update is het vanaf nu ook mogelijk om foto’s en video’s horizontaal te nemen. Gek genoeg kun je daarbij de volumeknop niet als sluiterknop gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Horizontaal foto’s nemen, ook wel de ‘landschapsmodus’ genoemd, kon nog niet in Instagram. Met een update maakt Instagram dit nu wel mogelijk. Dat betekent geen zee aan nieuwe mogelijkheden voor foto’s, integendeel: de foto blijft gewoon vierkant.

Instagram Update

Als je je telefoon kantelt, zul je alleen de optie-icoontjes boven je foto zien kantelen. De toevoeging lijkt dan ook vooral voor het gemak van de gebruiker te zijn gedaan.

Vanuit die gedachte is het wel vreemd dat je niet met de knop om je volume harder te zetten kunt afdrukken. De standaard Camera app van Apple zelf staat dat wel toe, waardoor je iPhone als een gewone camera functioneert: je telefoon vasthouden en met je vinger op de touchscreen-sluiterknop drukken leverde vaak bewogen of scheve foto’s op.

Instagram update komt snel na vorige update

De updates voor Instagram volgen elkaar momenteel erg snel op. Ongeveer drie weken geleden kondigde Instagram een videofunctie aan in navolging van Vine, onlangs kreeg de camera aan de voorkant ‘Cinema-ondersteuning’: deze digitale stabilisator zorgt voor minder bewogen foto’s. Daardoor kun je dus ook onbewogen selfies gaan maken.

Als ze bij Instagram dan toch bezig zijn, zou het fijn zijn als ze in een kleine update ondersteuning voor de volumeknop toevoegen. Dat maakt het nemen van foto’s in landschapsmodus nog net even wat aangenamer.

De update is gratis te downloaden via de App Store!

Instagram

Instagram, Inc.

9 (39 reviews)
Gratis via App Store
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Via: The Verge

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.