Instagram zet niet-chronologische tijdlijn toch door in Nederland

6 april 2016, 10:49
2 min leestijd
Instagram zet niet-chronologische tijdlijn toch door in Nederland
Instagram

Instagram

Gratis

Reviewscore

8,5

Nadat Instagram aankondigde de chronologische tijdlijn aan te passen, kwam er een storm van kritiek. Later liet het bedrijf weten de wijziging voorlopig stop te zetten. Niet voor lang, want de uitrol van de nieuwe tijdlijn is zojuist alsnog van start gegaan. 

Lees verder na de advertentie.

Instagram tijdlijn vanaf vandaag veranderd

De wijziging van een chronologische naar niet-chronologische tijdlijn houdt in dat de foto’s op basis van interesses en vriendschappen worden gesorteerd, in plaats van tijd. Instagram maande zijn gebruikers eerder tot kalmte, nadat maar liefst 250.000 mensen een petitie tegen de wijziging hadden getekend. Het bedrijf zet de niet-chronologische tijdlijn nu alsnog door. De uitrol is ook gestart in Nederland.

nieuwe instagram tijdlijn

Ook wordt de nieuwe tijdlijn uitgerold in Finland, Ierland, Nieuw-Zeeland, Singapore en Venezuela. De reden voor deze specifieke selectie van landen is onbekend. Instagram laat in een post weten het nieuwe nieuwsoverzicht in de komende maanden wereldwijd beschikbaar te maken.

Bezwaar niet-chronologische tijdlijn

Veel gebruikers zijn door de nieuwe tijdlijn bang om bepaalde posts van vrienden te missen. Dit kan worden opgelost door notificaties bij updates van vrienden aan te zetten. Dit zorgt er wel voor dat gebruikers veel meer meldingen op hun telefoon krijgen. Niet iets waar iedereen op zit te wachten dus. Een andere oplossing is door de app niet te updaten, waardoor je mogelijk wel nieuwe features en bugfixes mist.

“Mensen missen doorgaans 70 procent van hun feeds”, zo verdedigt het netwerk zijn keuze. “Daardoor mis je mogelijk posts van mensen die je nader aan het hart liggen. Om de ervaring te verbeteren, toont je overzicht binnenkort foto’s en video’s waarvan wij denken dat je ze het interessantst vindt.” Door de wijziging moet de overige 30 procent van de posts beter onder de aandacht worden gebracht.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Via: RTLZ
Bron: Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu