Downdetector slaat aan: honderden meldingen van Instagram storing
Wouter Nijsen

De populaire sociale fotodienst Instagram werd zaterdagavond getroffen door een wereldwijde storing. Ook in Nederland bleken veel Nederlanders massaal problemen te hebben met de app: op Downdetector kwamen die avond enkele honderden meldingen van storingen binnen.

instagram storing

Daarmee is Downdetector enkele dagen na de lancering een grote hit. Met de Nederlandse app krijg je een mooi overzicht met vrijwel alle storingen die zich in Nederland voordoen. Downdetector is het verlengde van de populaire website Allestoringen.nl, waar alle storingen van applicaties en diensten in Nederland vermeld staan.

De meldingen liepen behoorlijk uiteen op de website en de app. Zo kon de feed en de notificaties van anderen niet telkens vernieuwd worden, werd regelmatig het limiet overschreven, konden foto’s niet (goed) worden weergegeven en werden gebruikers soms automatisch ontvolgd.

Downdetector meldingen in fraaie diagram

Instagram meldde op Twitter dat het aan de Instagram storing werkte. Rond tien uur ’s avonds begon de foto-app zich weer te herstellen. Zondagochtend werden er geen problemen meer ontdekt. Inmiddels heeft Instagram de tweet weer verwijderd.

De meldingen van gebruikers worden in Downdetector op een fraaie manier weergegeven in een overzichtelijke diagram. Daarop kun je checken hoe vaak de storing op dat moment is gemeld.

WhatApp storing

Het is niet de eerste Facebook-dienst die in korte tijd getroffen wordt door een storing. Laatst was er nog een omvangrijke WhatsApp storing die eveneens enkele uren duurde voordat deze was opgelost.

Instagram

Instagram, Inc.

9 (1025 reviews)
Gratis via App Store

Downdetector

Serinus42

4 (10 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.