Instagram-update geeft nieuwe functies aan Stories
Erwin Vogelaar
Instagram

Instagram

Gratis

Onze score

8

In een nieuwe Instagram Stories update, krijg je de mogelijkheid om Boomerang te gebruiken en video’s naar specifieke personen te sturen.

Instagram Stories update

Toen Instagram Stories voor het eerste geïntroduceerd werd, viel vooral op hoe erg het lijkt op Snapchat. Je kunt korte video’s opnemen die vervolgens 24 uur online blijven staan en daarna verdwijnen. Deze beelden kun je uiteraard eerst nog een beetje opleuken voordat je ze online zet. Met de nieuwe Instagram Stories update probeert Instagram zich iets meer te onderscheiden van Snapchat met nieuwe functies.

Zo is er nu een ingebouwde Boomerang-modus beschikbaar voor Instagram Stories. Het idee van Boomerang is dat de app snel een reeks foto’s maakt en die achter elkaar plakt als filmpje van maximaal een seconde lang. Het filmpje speelt vervolgens telkens vooruit en achteruit af in een loop. Zo lijkt het op een gif die ook weer terugdraait. Boomerang kennen we tevens als losse app van Instagram. In Instagram Stories kun je voor Boomerang kiezen net onder de opnameknop.

Daarnaast is het nu mogelijk om je vrienden te noemen bij het publiceren van beelden in Instagram Stories. Dit gaat heel simpel, want je kunt gewoon de bekende @namen gebruiken om vrienden te taggen in je video. Deze vrienden krijgen dan direct een melding dat ze genoemd zijn. De laatste nieuwe functie in de update is dat geverifieerde accounts op Instagram linkjes kunnen toevoegen aan Instagram Stories. Als dit gebeurt, dan kun je doorklikken naar meer informatie over de beelden die je ziet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Instagram downloaden

De nieuwste versie van Instagram inclusief Instagram Stories update kun je uiteraard weer gratis downloaden in de App Store. Dit kan onder andere door op onderstaande link te klikken. De app vraagt om 65MB vrije ruimte en je hebt minimaal iOS 8.0 of hoger nodig om Instagram te kunnen gebruiken.

Instagram

Instagram, Inc.

9,4 (591710 reviews)
Gratis via App Store

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.