Instagram Stories krijgt foto- en videoreclames (die je kunt skippen)

Lars Paijmans
11 januari 2017, 16:28
1 min leestijd
Instagram Stories krijgt foto- en videoreclames (die je kunt skippen)
Instagram

Instagram

Gratis

Reviewscore

8,5

Geniet nog van je advertentievrije Stories, want binnenkort wordt er Instagram Stories reclame toegevoegd. Zo gaan deze reclames werken, en zo sla je ze over.

Lees verder na de advertentie.

Instagram Stories reclame, zo werken ze

Het sociale netwerk maakte vanmiddag bekend dat de Instagram Stories advertenties geleidelijk toegevoegd zullen worden. De beeldvullende reclamefoto’s of video’s worden tussen het overzicht van je Stoires geplaatst, zodat je ze vanzelf tegenkomt als je door de Stories bladert.

Een belangrijke stap voor Instagram, omdat ze hiermee een manier heeft gevonden om geld te verdienen aan de relatief nieuwe functie. De schermvullende Instagram Stories reclames vallen bovendien goed op.

Instagram Stories reclame

De foto-advertenties verschijnen 5 seconden in beeld, terwijl de video’s automatisch geluid afspelen en 15 seconden je scherm vullen. Gelukkig kun je zowel de foto- als video-advertenties vroegtijdig afbreken door op de rechterkant van je scherm te tikken (volgens Techcrunch). Of dit altijd zo blijft is niet zeker, Instagram zou er namelijk over nadenken om je met een tik op de reclame door te verwijzen naar de website van de adverteerder.

De Stories-functie van Instagram is duidelijk gebaseerd op Snapchat, inclusief een soortgelijk design en functionaliteit. Dit maakt de keuze van Instagram ook zo opvallend, omdat Snapchat in oktober vorig jaar juist besloot om te stoppen met het tonen van advertenties tussen Snapchat Stories.

De Instagram Stories advertenties zullen aanvankelijk van dertig verschillende partijen afkomstig zijn, waaronder Netflix, Nike en AirBNB. Daarna zal het slechts een kwestie van weken zijn tot adverteerders er wereldwijd hun voordeel mee kunnen doen. Volgens Instagram wordt de Stories-functie inmiddels door meer dan 150 miljoen mensen dagelijks gebruikt.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu