Zo maakt Instagram het ontdekken van Stories gemakkelijker

19 oktober 2016, 10:12
1 min leestijd
Zo maakt Instagram het ontdekken van Stories gemakkelijker
Instagram

Instagram

Gratis

Reviewscore

8

Een tijdje terug lanceerde Instagram haar Snapchat-concurrent Stories. Vooralsnog kon je hier alleen de verhalen van je vrienden en volgende gebruikers mee bekijken, maar daar komt vanaf vandaag verandering in. Nieuwe Instagram Stories ontdekken is ineens een stuk gemakkelijker geworden.

Lees verder na de advertentie.

Instagram Stories ontdekken gemakkelijker

Om ervoor te zorgen dat gebruikers de Stories-functie vaker gaan gebruiken, kom je ze nu ook tegen in het Explore (of Ontdekken) tabblad van Instagram. Hier kom je voortaan in de bovenste balk van het scherm de cirkelvormige avatars tegen waarmee je een Instagram Story kunt openen.

Instagram Stories ontdekken

Omdat de functie aan de kant van Instagram toegevoegd is aan de app, hoef je de app niet handmatig te updaten via de App Store. Omdat het om een geleidelijke uitrol gaat, kan het echter wel voorkomen dat de Stories ontdekken functie nog niet bij jou aanwezig is. Je komt de nieuwe functie tegen door op het vergrootglas-icoontje te tikken onderin beeld.

Net zoals de rest van het Explore-onderdeel, zijn de Stories die je hier tegenkomt afgestemd op jouw interesses. Het kan dus goed dat jij andere mensen tegenkomt dan je vrienden. Volgens Instagram is dankzij de Stories ontdekken functie het gemakkelijker dan ooit om “interessante en populaire verhalen van over de hele wereld te zien.”

De overeenkomsten tussen Instagram Stories en Snapchat zijn niet te missen. Zo verdwijnen de verhalen na 24 automatisch, wat mensen aanmoedigt om vaker iets te posten zonder dat het permanent op een Instagram-profiel blijft staan. Ook zijn er verschillende manieren om een Instagram Story vanuit de app snel op te leuken met wat grafische effecten.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu