Zo stuur je spraakberichten naar vrienden in Instagram
Michel van 't Klaphek

Na WhatsApp is het nu ook mogelijk om in Instagram spraakberichten naar vrienden te sturen. Dit is handig voor wanneer je bijvoorbeeld geen zin hebt om te typen.

Instagram spraakberichten versturen: zo doe je dat

Het is vanaf nu mogelijk om spraakberichten te sturen met Instagram. De functie werd de afgelopen maanden getest en rolt per direct uit naar alle gebruikers. Zo verstuur je een spraakbericht met Instagram:

  1. Download de nieuwste versie van Instagram in de App Store;
  2. Open de app en druk op de knop rechtsboven om een bericht te versturen;
  3. In het chatvenster zie je een microfoon, tik op dit icoon;
  4. Houd de knop ingedrukt terwijl je je spraakbericht opneemt;
  5. Laat de microfoon los zodra je klaar bent.

Vervolgens ontvangt je vriend het spraakbericht. Indien je halverwege begint te stotteren of niet uit je woorden komt, moet je snel op de prullenbak links drukken: het bericht wordt dan direct verwijderd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Hou het kort

Een spraakbericht mag maximaal een minuut duren. Duurt je boodschap langer? Dan word je automatisch afgekapt. De audiobestanden zijn voor altijd te beluisteren en verdwijnen niet na een aantal uren of dagen, zoals bij Instagram Verhalen het geval is.

Je kunt spraakberichten zowel naar vrienden als groepen sturen. Het is overigens ook mogelijk om het bericht tussen jou en de ontvanger(s) te houden. Veeg hiervoor het slotje, dat boven de spraakboodschap staat tijdens het opnemen, naar rechts. Je vriend kan het bericht nu niet doorsturen naar anderen.

De toevoeging van spraakberichten in Instagram is allesbehalve opvallend. In WhatsApp en Facebook Messenger, die beiden eigendom zijn van Facebook, is het al veel langer mogelijk om te praten met je stem. Instagram krijgt er zodoende steeds meer sociaal netwerk-functies bij. Sinds kort is het bijvoorbeeld ook mogelijk om verhalen alleen met goede vrienden te delen, waardoor mogelijk gênante zaken binnen de groep blijven.

Instagram

Instagram, Inc.

9,4 (594411 reviews)
Gratis via App Store

Lees meer over Instagram

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.