Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Pas op: Instagram laat zien als je een screenshot maakt (en zo omzeil je het)

Lars Paijmans
8 februari 2018, 12:43
2 min leestijd
Pas op: Instagram laat zien als je een screenshot maakt (en zo omzeil je het)
Instagram

Instagram

Gratis

Stiekem een Instagram Story-screenshot maken is er vanaf vandaag niet meer bij. Voortaan krijgen ontvangers een melding als je een schermafbeelding opslaat. Maar er is een manier om dit te omzeilen.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt de Instagram screenshotnotificatie

Een screenshot van een Instagram Story met anderen delen, kon je tot vandaag doen zonder dat de maker hier vanaf wist. Nu steekt het sociale netwerk hier een stokje voor, door een functie die sinds begin dit jaar getest wordt voor alle gebruikers, uit te rollen.

Zodra je de eerstvolgende keer een schermafbeelding van een Story maakt, verschijnt er een nieuwe melding op het scherm. Deze waarschuwt dat de maker van de Instagram Story de volgende keer dat je een screenshot maakt op de hoogte wordt gebracht. Hij of zij weet dan precies wie er een afbeelding heeft gemaakt.

Instagram screenshot notificatie

De maatregel van Instagram is niet nieuw, ook Snapchat heeft al langer deze methode toegevoegd. De apps willen hiermee voorkomen dat de inhoud van Verhalen permanent gedeeld kan worden. Met de Verhalen-functie kun je immers foto’s en video’s delen die na 24 uur automatisch worden verwijderd.

Zo omzeil je een Instagram notificatie

Mocht je toch een screenshot willen maken zonder dat de ander hier weet van heeft, dan zijn er twee dingen die je kunt doen, zo ontdekte techjournalist Daniel Verlaan op Twitter.

  1. Open de Instagram Story, zet Vliegtuigmodus aan en maak een screenshot. Omdat je iPhone tijdens het maken van de schermafbeelding niet verbonden is met het internet, kan er geen melding worden verstuurd.
  2. Open Instagram niet in de app maar op de website in Safari. Vervolgens kun je gewoon een screenshot maken.

Stories delen en opnemen

Naast bovenstaande functie test Instagram ook een manier om de berichten van anderen op te nemen en in je eigen Story te plaatsen. Op die manier kun je het Verhaal van iemand aan al je volgers laten zien. Wil je niet dat jouw verhalen op deze manier worden gedeeld? Dan kun je het uitschakelen in de instellingen. Vooralsnog wordt deze functie nog bij een beperkt aantal gebruikers getest.

Download Instagram in de App Store (gratis)

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's