Viaplay aanbieding: bekijk de Formule 1 met 20% korting

Stiekem screenshots maken van Instagram Direct nu niet meer mogelijk

Lars Paijmans
29 november 2016, 10:52
1 min leestijd
Stiekem screenshots maken van Instagram Direct nu niet meer mogelijk
Instagram

Instagram

Gratis

Reviewscore

8,5

Instagram heeft wederom goed naar Snapchat gekeken en verstuurt vanaf nu meldingen naar de persoon waar jij stiekem een screenshot van maakt op je iPhone. De screenshotmeldingen worden echter niet in alle gevallen verstuurd.

Lees verder na de advertentie.

Instagram screenshot meldingen alleen bij Instagram Direct

Gisteren leek het er even op dat je geen stiekeme screenshots meer kon maken van iemands foto’s op Instagram. In werkelijkheid blijkt het gelukkig iets genuanceerder te liggen. Het sociale fotonetwerk verstuurt namelijk alleen een melding als je een screenshot maakt van een tijdelijk bericht dat verstuurd is via Instagram Direct.

Niet zo gek dat Instagram deze regel juist voor dit onderdeel van de app introduceert, omdat Instagram Direct de plek is waar de meeste privéfoto’s worden gestuurd. Deze foto’s worden door Instagram automatisch verwijderd als de ontvanger ze gezien heeft, maar door er een screenshot van de maken, kun je ze alsnog permanent op je iPhone opslaan.

Als iemand jouw Instagram Direct voortaan stiekem vastlegt, krijg je in ieder geval een notificatie van de app. Het screenshot verwijder je er niet mee, maar je weet wel naar wie je in de toekomst minder vaak een privéfoto moet sturen. De functie is aan de kant van Instagram doorgevoerd. Je hoeft de app dus niet handmatig bij te werken om er je voordeel mee te doen. Mocht de functie alsnog niet werken, controleer dan even of je de meest recente versie van Instagram (10.0.1).

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu