De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Zo filter je nare woorden uit de reacties op Instagram

Erwin Vogelaar
13 september 2016, 12:09
2 min leestijd
Zo filter je nare woorden uit de reacties op Instagram
Instagram

Instagram

Gratis

Reviewscore

8

Je kunt nu op Instagram reacties filteren. Word je vaak lastig gevallen met specifieke termen of wil je algemene nare reacties niet meer zien? Dat is nu mogelijk.

Lees verder na de advertentie.

Instagram reacties filteren

Een functie die de meest prominente Instagrammers al hadden, is nu ook beschikbaar voor alle gebruikers: het filteren van reacties. Instagram, en ook andere sociale netwerken, krijgen de laatste tijd veel kritiek dat er weinig gedaan wordt tegen naar gedrag. Denk hierbij aan constante racistische, seksistische, homofobe of andere kwetsende uitspraken waardoor Instagram niet meer de leuke en veilige plek is die het hoort te zijn. Nu krijg iedereen de middelen in handen om er wat tegen te doen.

instagram reacties filteren

Als je nu naar het instellingenmenu van Instagram gaat, dan staat daar namelijk de optie ‘Reacties’. Druk hier op en je kunt twee dingen doen. Allereerst kun je inschakelen dat reacties met woorden die vaak als ongepast gerapporteerd worden niet meer worden getoond. Daarnaast kun je zelf woorden invullen die je niet meer wil zien, omdat ieders situatie op Instagram anders is.

Op de blog van Instagram schrijft mede-oprichter Kevin Systrom dat Instagram altijd al bedoeld was als een welkome gemeenschap en dat het bedrijf er aan werkt om Instagram zo positief en veilig mogelijk te houden: “We moeten een cultuur promoten waarin iedereen zich veilig voelt om zichzelf te zijn zonder kritiek of zonder lastig gevallen te worden. Dit is niet enkel een een persoonlijke wens, maar ik geloof dat dit onze verantwoordelijkheid als bedrijf is.” Veel sociale netwerken krijgen kritiek dat ze te weinig doen tegen naar gedrag van anderen. Instagram geeft nu het goede voorbeeld.

Instagram downloaden

Je kunt de nieuwste versie van Instagram uiteraard gratis downloaden via de App Store. Dit kun je doen via onderstaande link. De app vraagt om 57,7MB vrije ruimte en iOS 8 of hoger.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Bron: Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu