Instagram neemt video app Luma over

Roel van Hout
24 augustus 2013, 10:00
1 min leestijd
Instagram neemt video app Luma over

Instagram is al jaren een immens populaire foto app, maar op het gebied van video is de app nog een jonkie. Instagram heeft daarom video app Luma overgenomen.

In navolging van de populaire video-app Vine voegde Instagram in juni de mogelijkheid tot het schieten van video’s toe. Dit werd met veel enthousiasme ontvangen, maar Instagram toont aan dat het te beroerd is om de app nog steeds te verbeteren. De fotodienst, die zelf nog in 2012 door Facebook werd aangekocht, heeft namelijk video app Luma overgenomen.

video-app-luma

Luma is een anderhalf jaar oude app die erop gericht was het met een mobiele telefoon nemen van kwalitatief hoogstaande video’s te vergemakkelijken. Zo bevatte Luma onder meer een stabilisator en meerdere kleurenfilters.

Lees verder na de advertentie.

Video app Luma gaat eind dit jaar offline

Het Luma-team laat op de eigen website weten ‘ongelooflijk enthousiast’ te zijn over de overname door Instagram. De wisseling van de wacht betekent echter wel dat de app niet meer te downloaden is in de App Store.

Bestaande gebruikers zullen helaas ook aan het idee moeten wennen dat de ondersteuning voor de app zal worden stopgezet. Zij hebben hier echter tot 31 december van dit jaar de tijd voor. Als je video’s hebt geschoten met Lumia, kun je ze tot die tijd downloaden. Op 1 januari 2014 zullen ze worden verwijderd.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's