Instagram iOS 7 update verschenen
Roel van Hout

Prachtig, dat iOS 7, maar wat springen apps met iOS 6 stijl er nog lelijk uit. Instagram was er daar tot vandaag ook één van. Gelukkig is de Instagram iOS 7 update verschenen.

Aan het appicoon zul je het (helaas) niet zien, maar wanneer je de app opstart zijn de visuele veranderingen meteen duidelijk. Ten eerste is, net als bij de Facebook-app, de balk bovenin ‘plat’ geworden. De knoppenbalk onderin het scherm heeft dezelfde opfrisbeurt gekregen.

instagram ios 7Daarnaast zijn de foto’s nu naar de zijkanten schermvullend. Bij de vorige versie waren er nog witte randen langs je foto’s. Ook zijn foto’s van gebruikers nu rond, in lijn met de stijl van het iOS 7 adresboek – en ook de Facebook-app, wat geen toeval is aangezien Instagram sinds ruim een jaar van Facebook is.

Instagram iOS 7 update ‘focust op duidelijkheid’

Waarom de update een week geleden nog niet gereed was, laten de mensen achter Instagram in het midden. In een blog laten ze wel weten dat de Instagram iOS 7 update focust op duidelijkheid en bovenal de foto’s en video’s centraal plaatst.

Ten behoeve daarvan is in ‘grid’ view (het overzicht van je eigen foto’s) je eigen content ook groter gemaakt. De grotere foto’s betekenen daarnaast een hogere resolutie, maar buiten dat zijn de veranderingen enkel visueel, en niet functioneel.

Instagram iOS 7 update is gratis te downloaden in de App Store! Lees terwijl je downloadt alles over iOS 7!

Instagram

Instagram, Inc.

9,0 (6288 reviews)
Gratis via App Store
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.