Instagram laat je eindelijk op foto’s inzoomen in de iOS-app

Erwin Vogelaar
31 augustus 2016, 19:07
2 min leestijd
Instagram laat je eindelijk op foto’s inzoomen in de iOS-app
Instagram

Instagram

Gratis

Reviewscore

8

Je kunt nu in de iOS-app van Instagram inzoomen op foto’s. We hebben zes jaar op de functie gewacht en eindelijk rolt Instagram het uit.

Lees verder na de advertentie.

Instagram inzoomen

Sinds de release van Instagram zes jaar geleden blijft er ondanks alle updates een grote wens over: inzoomen op foto’s. Nu rolt deze functie eindelijk uit naar de iOS-app. Inzoomen werkt zoals bij elke andere foto-app, door te knijpen met je vingers. Het werkt in dit geval niet alleen op de foto’s, maar ook op video’s. Zowel in je hoofdfeed als profielpagina’s en de Explore-tab. Dit nieuws werd door Instagram gedeeld op… Instagram natuurlijk.

instagram inzoomen

“Vanaf vandaag kun je knijpen om te zoomen op foto’s en video’s in feed, profielen en in Explore. Duik diep in de lach van een schattige puppy of in elk detail van het nieuwe shirt van een vriend”, stelt Instagram in de aankondiging. “De afgelopen zes maanden zijn er een hoop spannende veranderingen voor Instagram gearriveerd, van een nieuw icoon tot langere video’s en zelfs een manier om alledaagse momenten te delen met Instagram Stories. En hoewel dingen veranderen, blijven we nog steeds gefocust op het verbeteren van de basis van Instagram.”

Instagram Stories werd vorige week gelanceerd om met Snapchat te concurreren. Het idee is dat je snel wat met je vrienden deelt zonder dat de beelden in je profiel blijven staan. Tevens kun je de beelden opleuken met stickers, teksten of emoji.

Instagram downloaden

De zoomfunctie van Instagram wordt vanaf vandaag uitgerold, dus het kan nog even duren tot je zelf naar hartenlust kunt zoomen. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van de app geïnstalleerd hebt staan. Dit doe je door de app via onderstaande link in de App Store te downloaden. De app vraagt om 56,5MB vrije ruimte en je hebt minimaal iOS 8.0 nodig.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu