Instagram-update maakt reacties veel overzichtelijker

Erwin Vogelaar
15 augustus 2017, 20:27
1 min leestijd
Instagram-update maakt reacties veel overzichtelijker
Instagram

Instagram

Gratis

Reviewscore

8,5

Eindelijk krijgt Instagram gebundelde reacties. Deze update maakt gesprekken onder foto’s een stuk overzichtelijker.

Lees verder na de advertentie.

Instagram gebundelde reacties voor betere gesprekken

Instagram rolt een kleine, maar belangrijke update uit. Het is in de nieuwste versie van de app namelijk mogelijk om te reageren op reacties, waarna deze worden gebundeld. Deze verbetering zorgt ervoor dat gesprekken onder foto’s veel overzichtelijker zijn.

Voorheen was het al wel mogelijk om te reageren op een reactie, maar dit werd vervolgens als losstaande reactie geplaatst onder de foto. Hierdoor waren er nauwelijks gesprekken te voeren. Zeker als veel mensen reageren op een foto. Dat is zonde, want Instagram was daardoor een sociaal netwerk waar gesprekken alleen privé gevoerd konden worden.

instagram gebundelde reacties

Veel mensen gebruiken Instagram als plek om met anderen in contact te komen. Door de mogelijkheid om nu ook in het openbaar gesprekken te voeren, komt Instagram die mensen tegemoet.

Om te reageren, tik je bij het lezen van de reactie op ‘Beantwoorden’. Daarna typ je een reactie en verstuur je deze. Deze tekst wordt vervolgens als subreactie op de hoofdreactie geplaatst. Op het reactiescherm worden overigens niet alle subreacties geplaatst, want dan zakken alle normale reacties weg. De gesprekken krijgen een eigen pagina, als je op de knop drukt om alle reacties te lezen.

Instagram downloaden

De mogelijkheid om gesprekken te voeren in de reacties is onderdeel van een Instagram-update die in de komende weken wereldwijd uitrolt. Als je op dit moment nog niet op deze manier kunt reageren op reacties, moet je dus nog even geduld hebben.

Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van de app downloadt in de App Store via onderstaande link. Voor de app heb je 123MB vrije ruimte en iOS 9+ nodig.

Download Instagram in de App Store (gratis)

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen