De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Instagram voegt ‘kleur’ en ‘vervagen’ toe aan de iOS-app

Rutger Otto
10 april 2015, 10:46
1 min leestijd
Instagram voegt ‘kleur’ en ‘vervagen’ toe aan de iOS-app
Instagram

Instagram

Gratis

Versie 6.10 is door Instagram uitgebracht voor iOS. In de update staat twee nieuwe creatieve tools om foto’s mee te bewerken en mee te verbeteren: kleur en vervagen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Instagram functies

Nadat Instagram de update eerder deze week doorvoerde voor Android-apparaten, is nu iOS aan de beurt. Het is de eerste grote update sinds de fotodienst in december vijf nieuwe filters en de mogelijkheid om perspectief aan te passen introduceerde. Dit moet je weten over de nieuwe functies.

Kleur

De nieuwe functies vind je als je een nieuwe foto selecteert door op hulpprogramma’s te tikken. Dat is het gereedschaps-icoon rechtsboven de filters. Met kleur kun je de schaduwen of accenten in een foto benadrukken. Je kan hierbij kiezen voor een breed scala aan kleuren: geel, oranje, rood, roze, paars, blauw, cyaan en groen.

instagram functies

Vervagen

Nog een nieuwe tool is vervagen. Daarmee laat je juist niets opvallen, maar kun je een zachtere toon aanbrengen aan je kiekjes, door de kleuren iets te vervagen. Hoe verder je het schuifje naar rechts veegt, hoe minder het contrast wordt. Heb je foto met nogal opvallende lichten of tinten, dan strijk je ze met deze tool keurig glad.

Notificaties van vrienden

In de afgelopen dagen voegde Instagram nog een andere functie stilletjes toe. Voor gebruikers is het mogelijk om voortaan notificaties te ontvangen als een aangegeven vriend een nieuwe foto op de dienst heeft gezet. Dit soort notificaties kun je instellen door in de app naar de gebruiker te gaan van wie je notificaties wil krijgen. Op de profielpagina tik je rechtsboven in beeld op de drie puntjes, waarna kies je voor ‘Berichtmeldingen inschakelen’.

Lees meer over Instagram

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu